Tres vilanovines guanyen el Concurs de Xató de Vilanova

0
857
Mestres xatonaires, guanyadores del concurs i autoritats municipals, a la Festa del Xató de Vilanova.

Diumenge va tenir lloc al Mercat de Mar una nova edició del Festival del Xató de Vilanova, que va exhaurir les 1.500 racions que s’havien posat a la venda. Al llarg del matí les parades van oferir els seus productes i degustacions, i s’hi va nomenar el meteoròleg de TV3 Eloi Cordomí i el restaurador vilanoví José Gallego (restaurant Marejol) com a xatonaires d’honor de 2019. Tots dos van rebre la gorra Pere Tàpias, el davantal i el morter del xató, que són els distintius i eines reglamentàries de tot mestre xatonaire.

Finalment, el Concurs Nacional del Xató Pere Tàpias arribava enguany arriba a la seva 24a edició, amb 18 concursants. El jurat va emetre un veredicte que va donar com a guanyadores tres vilanovines: M. del Carmen Echavarría, Mònica Condés i Laura Benach. El jurat estava format pel regidor de Producció del Primer sector, Jaume Carnicer; el president del Gremi d’Hosteleria de Vilanova, Jordi Gasol; la directora dels Mercats Municipals, Eva Bolaño; el periodista de Canal Blau Jordi Carrillo; i el xef del restaurant Contrastes i guanyador del Concurs de l’any passat, Diego Ferreiro.

El Festival del Xató de Vilanova encetava, un any més, la temporada de la Ruta del Xató. Durant les properes setmanes se succeiran les festes del xató de la resta de viles de la Ruta.

FER UN COMENTARI