Rehabilitació integral de l’annex a Can Puig per posar al dia el Sefed de Ribes

0
953
L'alcaldessa, visitant les obres aquest dimecres.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes està rehabilitant de dalt a baix l’edifici annex de la Masia Can Puig, que allotja el servei del Sefed, per tal que compleixi la normativa d’accessibilitat. Es tracta d’un edifici catalogat, amb un sotateulada modernista que es conserva i unes parets de pedra que es preserven. Les obres, taxades en 345.000 euros i que es preveu que durin mig any, consisteixen en traslladar l’entrada al Sefed per la porta del pati, on s’hi ha fet una rampa i escales noves, s’ha aixecat el terra interior per tal de situar-lo a la mateixa cota que el pati i evitar graons interiors, i s’estan creant espais interiors nous. L’antic accés directe des del carrer quedarà com a finestra.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes Abigail Garrido confia que quan comenci el  proper curs, al setembre, el Sefed pugui tornar a la masia Can Puig, on va néixer fa 31 anys (provisionalment, durant les obres, se situa a les Roquetes).

El regidor de formació ocupacional, Josep Llopart, explica que en 31 anys de vida d’aquest servei pioner, que va néixer a Sant Pere de Ribes i que s’ha estès fins a haver-hi més de 300 per tot Europa, s’ha donat formació a 1.200 alumnes, amb una mitjana d’inserció laboral d’entre el 60% i el 70%: “és un programa d’èxit”. El curs dura dos anys: el primer en què aprenen mitjançant una empresa simulada, que treballa en xarxa amb altres Sefed; després es fan pràctiques reals en empresa, i hi ha un darrer any de seguiment de l’alumne. Dels 26 alumnes que el van acabar l’any passat, 20 han trobat feina.

FER UN COMENTARI