Un himne, un videoclip i una videoprojecció obriran la porta a la Capital Cultural del Vendrell

0
807

El Vendrell donarà el tret de sortida a la “El Vendrell. Capital de la Cultura Catalana 2020” el dissabte 25 de gener, amb un acte inaugural a la cèntrica plaça Francesc Macià que, més enllà dels parlaments, consistirà en la presentació d’un himne, d’un videoclip, d’una videoprojecció i d’un espectacle pirotècnic, tot de la mà de vendrellencs i vendrellenques que s’han brindat a col·laborar-hi. L’acte començarà a 2/4 de 8 del vespre.

L’himne “El Vendrell 2020” porta música de la compositora vendrellenca Carlota Baldrís, la lletra és obra de la pregonera de la festa major de 2017, Gemma Ventura; i serà interpretat en directe pel grup vendrellenc de rock Lax’n’ Busto, amb la participació de 135 cantaires de totes les corals de la vila: Cor Orfeó, Polifònica, Petit Estel, Zóngora i Veus Blanques. Ventura ha dit que “no volia fer un inventari de tota la cultura que hi ha al Vendrell perquè seria etern, avorrit i injust” i s’ha decantat per “un viatge emocional de quan tornes a un lloc que és el teu”.

En acabar, s’estrenarà un videoclip de “El Vendrell. Capital de la Cultura Catalana 2020”, obra dels tècnics e TV EL Vendrell Èdgar Toldrà i Julià Albornà; es projectarà sobre la façana amb vitralls de Jujol de l’Església Parroquial una videoprojecció, i s’acabarà amb l’encesa del campanar “perquè també som capital del foc, i què hi ha més vendrellenc que això?”, es pregunta el regidor Cristian Soriano.

De la resta d’actes de la capitalitat cultural 2020, poc se’n sap. El lema serà “Som Capital” i els quatre eixos sobre els quals pivotaran, cadascun centrat en un trimestre: la gastronomia, les lletres, l’art i el patrimoni.

FER UN COMENTARI