La plaça Macià es queda petita per donar la benvinguda a la Capital Cultural

0
426
Encesa del campanar amb el logo de la capitalitat projectat. // FOTO: MIQUEL CASELLAS

El Vendrell ja ha donat oficialment la benvinguda a l’any que oficiarà de Capital de la Cultura Catalana. Dissabte al vespre va tenir lloc a la plaça Francesc Macià un acte que va reunir centenars de persones i que va tenir com a moment àlgid la presentació en públic de l’himne de la Capitalitat, interpretat pel grup vendrellenc de rock Lax’n’Busto, acompanyat de totes les corals vendrellenques, amb música de Carlota Baldrís i lletra de Gemma Ventura.

Encesa del campanar

Si  aquest va ser el moment més emotiu, no ho va ser menys l’encesa del campanar, que es podria veure des d’una perspectiva menys habitual que la de la plaça Vella, amb la projecció del logo de la capitalitat a sota. I també s’hi van projectar per primer cop el videoclip “El Vendrell. Capital de la Cultura Catalana 2020”, d’Èdgar Toldrà i Julià Albornà; i una videoprojecció.

Val a dir que el president de la Generalitat, Quim Torra, no va poder-hi assistir, però sí que va enviar una carta, que va ser llegida en públic, en què comunicava que visitaria la capital del Baix Penedès tan bon punt li fos possible.

El tret de sortida a “El Vendrell. Capital de la Cultura Catalana 2020” ha respost, doncs, a les expectatives, i ara l’Ajuntament i les entitats locals hauran d’anar dotant de contingut a la capitalitat el que queda d’any.

FER UN COMENTARI