Els Camils suma 107 pacients amb malalties respiratòries i l’hospital de Vilafranca, 44

0
1733

Actualment hi ha 107 pacients amb malalties respiratòries ingressats a l’Hospital Sant Camil, de Ribes, mentre que a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès n’hi ha 44. En endavant, el Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i Garraf no comunicarà la xifra de malalts de coronavirus, ja que són moltes les peticions de proves que es fan i és difícil portar el recompte exacte. Sí informarà, doncs, dels que tenen patologies compatibles que els obliguen a ingressar, com són les respiratòries.

Val a dir que en les darreres 24 hores hi ha hagut a l’hospital Sant Camil tres altes de pacients que han tingut coronavirus, però també una persona hi ha mort per coronavirus amb patologies prèvies. Hi han mort ja quatre pacients, més un cinquè avui a la Residència Els Josepets de Vilanova.

D’altra banda, Els hospitals del Consorci han rebut les primeres viseres i ganxos obreportes (per no tocar els tiradors i manetes de les portes) realitzats amb tecnologia d’impressores 3D. Aquests material ha sortit d’una iniciativa anomenada @Coronavirus Makers, que es coordina a través de canals de telegram, amb més de 200 participants entre el Garraf i l’Alt Penedès. Aquestes viseres i ganxos estan validats pel CatSalut com material d’ús sanitari. De moment es compta amb algunes unitats a cada centre, però està previst que cada dia se’n puguin produir entre 60-80 viseres i 60-70 ganxos.

FER UN COMENTARI