El llibre La vinya i el vi del Penedès. 1850-2018, de Santi Borrell, ha rebut el premi al millor llibre de món sobre vins europeus, el Gourmand World Cookbook Awards 2020, i també ha rebut el segon premi com a millor llibre del món en la categoria història del vi, per darrere del de l’argentina Laura Catena Gold in the Vineyards. Del llibre publicat al 2019 se n’ha fet una una reimpressió i estarà disponible a les llibreres quan s’acabi el confinament. Fins ara, s’ha pogut distribuir en alguns cellers, i ha quedat ajornat fins a acabar l’estat d’alarma un debat previst a principis d’abril al Vinseum per parlar sobre el passat i el futur de la pagesia.
Els Premis Gourmand s’havien s’han fet públics sense la cerimònia del lliurament, a causa de la pandèmia. Està previst que a The Best of the Best 1995-2020 se celebrin a París els dies 3 i 4 de juny, però està pendent de com evolucioni el coronavirus. El llibre La història del cava, també de Santi Borrell, va ser nominat com a millor llibre publicat en els darrers 25 anys en la categoria història del vi.