S’autoritza la tala de cinc pins en perill de caiguda al Bosquet de Baix a Mar de Vilanova

0
951

L’Ajuntament de Vilanova ha autoritzat la tala de cinc pins centenaris que hi ha al Bosquet de Baix a Mar, ja que estan en perill de caiguda a causa de la poca profunditat de les seves arrels i alguns es troben a menys de deu metres de les façanes de les cases. La tala compta amb l’informe favorable del servei de Medi Ambient ja que els cinc pins tenen greus problemes d’estabilitat, atès que les seves arrels són molt superficial. El veïnat d’aquesta finca interior, darrere del passeig del Carme, s’ha llevat alarmada per la presència de maquinària a punt de tallar els arbres.

Fonts municipals informen que la tala -i també la retirada d’arbres ja caiguts- ve condicionada a la replantació posterior d’arbres d’espècies autòctones.

El grup ecologista APMA se’n va assabentar fa uns dies, de les intencions de tallar els arbres, i ho ha intentat aturar, sense sort. També lamenten que encara no s’hagi fet públic què es vol fer dins del Bosquet i denuncien que l’Ajuntament no els ha donat cap informació ni de la tala i del projecte posterior.

FER UN COMENTARI