245 dels 260 tràmits a l’Ajuntament de Vilafranca poden ser telemàtics

0
800

L’Ajuntament de Vilafranca ha actualitzat la seva seu electrònica i n’ha ampliat les funcions, fins al punt que en aquests moments es poden fer ja telemàticament el 95% dels tràmits. El procés de facilitar les tramitacions virtuals va començar deu anys enrere i és a punt de culminar-se, amb el benentès que hi ha tràmits que sempre s’hauran de fer presencialment, per motius legals.

L’alcalde Pere Regull ha dit que disposar de seu electrònica “és un avantatge brutal perquè evita cues, molèsties, i t’estalvies el vuelva usted mañana de Larra”. També suposa estalvi de temps, desplaçaments i d’ús de paper. El batlle quan s’hagi generalitzat l’ús de la tramitació virtual, “les despeses de personal de l’Ajuntament en vint anys canviaran molt i podrem dedicar-nos a fer polítiques diferents”.

La nova seu electrònica del Consistori conté un cercador on localitzar el tràmit que es vol fer, al catàleg de tràmits; també hi ha la icona “la meva carpeta”, que permet consultar l’estat de tots els tràmits que s’han realitzat”; i la pestanya IdCatMòbil, que permet identificar la persona usuària. El tràmit més habitual és el del volant d’empadronament, però també ha augmentat el d’inscripcions (a l’escola municipal de música, a les llars d’infants, a la festa major dels petits d’anys anteriors…).

El regidor Aureli Ruiz afirma que es poden fer els tràmits des d’ordinador i també des de dispositiu mòbil, i que també hi ha la possibilitat de fer-la presencialment amb acompanyament. Tots els tràmits digitals (no pas els presencials) són gratuïts.

FER UN COMENTARI