Les escoles velles de Torrelles de Foix es convertirà en un alberg turístic

0
487

L’antiga escola Guerau de Peguera de Torrelles de Foix esdevindrà un alberg turístic. L’Ajuntament de Torrelles de Foix rebrà una subvenció de 370.000 euros de la Generalitat provinent del Pla únic d’obres i serveis (PUOSC) per al període 2020-2024, dels 250.000 es destinaran a rehabilitar i adaptar el conjunt d’edificis de l’antiga escola a un alberg. Els altres 120.000 es destinaran al programa de renovació de l’enllumenat municipal amb tecnologia LED.

Projecte turístic
L’alberg serà el primer equipament d’aquestes característiques al Penedès i, segons l’Ajuntament, permetrà “continuar impulsant la vocació i un model de poble obert al turisme, motor de la promoció del municipi i del seu entorn natural i patrimonial, així com per a la revitalització econòmica de Torrelles”. L’alberg permetrà ampliar considerablement l’oferta de places de llits del municipi, alhora que oferir noves possibilitats d’allotjament per a públic familiar i de grups, escoles, colònies, entre d’altres.

El projecte de transformar les antigues escoles ve ja de l’anterior legislatura, quan la Diputació de Barcelona va realitzar un estudi de viabilitat, que certificava tècnicament les possibilitats de reconvertir aquest equipament en un alberg turístic.

A més dels 250.000 euros que rebrà de la Generalitat, l’Ajuntament ha anunciat que sol·licitarà més ajuts a les administracions per tal de cobrir amb subvencions el cost total de l’obra de remodelació, que es calcula se situaria al voltant dels 400 mil euros. Ara s’iniciaran els tràmits administratius per tal d’avançar en la redacció del projecte i, posteriorment, la futura licitació de la remodelació.

FER UN COMENTARI