Marelli (Calsonic) preveu acomiadar 27 treballadors de la seva planta dels Monjos

0
1317
Que l’anunci del tancament de les tres plantes de Nissan a Catalunya afectaria l’Alt Penedès se sabia des del principi i que l’empresa més afectada del nostre territori seria Calsonic, de Santa Margarida i els Monjos, també. Passats tres mesos, es comencen a concretar el nombre de llocs de treball que afectarà el tancament de l’automobilística. Segons Comissions Obreres, la multinacional Marelli, propietària de Calsonic, preveu acomiadar 27 treballadors de la seva planta del polígon industrial Casa Nova dels Mojos i 32 de la de la zona Franca.
Des del sindicat, s’explica que dijous acaba el període de consultes de l’ERO presentat per la companyia i es lamenten que “no s’hagi avançat cap a un acord perquè l’empresa no ofereix garanties de viabilitat per a la resta de la plantilla que no està afectada per l’ERO”. Entre els principals punts de desacord de les negociacions, explica CCOO, hi ha les indemnitzacions per a les persones afectades per l’expedient i la negativa de l’empresa a garantir les mateixes condicions a la resta de la plantilla de cara a un eventual nou ERO. És per tot això que els comitès d’empresa han convocat una protesta aquest dijous a les 12 del migdia a les portes de la fàbrica dels Monjos.
Per altra banda, en el marc de l’ERO, l’empresa també va plantejar que part de la plantilla passés a una nova empresa participada per Marelli i per un grup xinès, però CCOO apunta que aquesta qüestió ha quedat aturada temporalment enmig de les negociacions de l’expedient.

FER UN COMENTARI