Una festa major de tres dies i només amb actes simbòlics

0
312

La festa major de 2020 serà una festa major irrepetible. Així ho esperem. I aquest és l’adjectiu triat com a lema d’una festa major que serà la més atípica i que es reduirà a actes simbòlics els tres primers dies de “festa”: 29, 30 i 31 d’agost.

Actes litúrgics

La columna vertebral de “La Irrepetible” seran els actes litúrgics: les nou novenes a Sant Fèlix (del 22 al 30 d’agost) amb els goigs gravats prèviament a l’auditori Montserrat Junyent; i els oficis dels dies 30 d’agost (Sant Fèlix) i 31 (Sant Ramon). L’assistència només es pot fer amb reserva prèvia al web https://cultura.vilafranca.cat/reserves2020. Tots els actes, a més, seran retransmesos per Penedès TV. Igualment, diumenge es podran visitar les relíquies de Sant Fèlix a la basílica de Santa Maria, amb la novetat que enguany seran exposades a l’altar en lloc de la cripta, per garantir les distàncies de seguretat sanitària, i en horari restringit: de 12 a 2 del migdia i de 5 a 7 de la tarda.

Tres exposicions

L’altre pilar de l’FM 2020 seran les exposicions: la del seguici festiu el 29 d’agost al claustre dels Trinitaris i el 30 i 31 d’agost a la plaça Constitució, amb acompanyament de música de gralles des del campanar; la del Ball de Foc a la capella de Sant Joan; i la de teules decorades de la basílica de Santa Maria, a la sala Mossèn Vinyeta.

També hi haurà toc de matinades els dos últims dies d’agost des dels campanars de la vila; tronades aèries el 29 al migdia des de diferents punts de la vila, que encendran cinc persones que van formar part dels serveis essencials durant els primers mesos de la pandèmia; la traca de fi de festa, el 31 a les 10 del vespre; i “La processó il·lustrada”, una intervenció artística sobre els elements del seguici festiu, en carrers per on passa sempre la processó de Sant Fèlix.

FER UN COMENTARI