El Síndic a Sant Sadurní 2021

0
308

Comprensiblement, el Síndic no va venir el 2020. Aquest dimarts 26 de gener ens ha atès per via telefònica i per videotrucada. A l’escrit a la Bústia de La Fura del 2020 “El Síndic de Greuges” vaig avançar el guió que volia comentar-li quan ens tornés a visitar, i així ho he fet i li he parlat del setmanari. A més del que ja vaig avançar, la inseguretat ciutadana, la inseguretat viària i la protecció de la Casa dels Avis, he afegit la insubmissió de certa gent davant la normativa obligatòria o recomanada per protegir-nos de la pandèmia.

Tots aquests greuges, em fa l’efecte que surten de franc. Ni jo ni coneguts hem visibilitzat vigilància efectiva ni cap notificació de sanció per infraccions. No crec que es posi ni cobri cap multa. La gent gran, quan sortim a caminar per fer salut, ens arrisquem a perdre la salut o la vida si ens contagien els negacionistes o ens atropellen empoderats conductors de vehicles de dues o quatre rodes.

He repetit al Síndic el que ja li havia exposat el 2019, empitjorat amb la pandèmia i els seus infractors. Recordem que han augmentat els morts, els contagiats i els perjudicats, i encara no anem ni per una quarta part de les vacunes. Si algú no para els peus als transgressors, anirem a pitjor i no acabarem mai. Amb totes les cauteles, suggereixo seguretat privada a les zones més delicades com ja fan, per exemple, supermercats, grans superfícies, festes i actes com la Fira del Gall.

Anton Clapés, escolta amb molta atenció, pren nota i estic segur que farà les actuacions corresponents. Ja veurem si les autoritats fan els deures. Aconsello contactar amb el Síndic quan es tinguin problemes amb l’administració o les companyies de serveis. A ell li agrada prendre el pols al poble.

Votem amb mascareta, distàncies i una pinça al nas per la ferum política.

Joan Pes Castell

Sant Sadurní d’Anoia

FER UN COMENTARI