Què ha passat amb la Creu Roja de Sant Sadurní d’Anoia?

1
487

Com a ciutadanes, sòcies i voluntàries de l’entitat Creu Roja de Sant Sadurní d’Anoia volem manifestar la nostra sorpresa i ens agradaria conèixer les raons per les quals la regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia, Meritxell Borràs, ha decidit no renovar la signatura del conveni per a aquest any 2021 amb la Creu Roja de l’Alt Penedès.

Durant 25 anys Creu Roja ha realitzat a Sant Sadurní projectes d’acompanyament a la gent gran de la Casa dels Avis, classes de suport a nens i nenes de famílies vulnerables (nascudes a la nostra vila i nouvingudes), classes a dones i homes immigrants, recollida d’aliments i joguines per a nens i nenes, beques menjador i ajuda a famílies amb pocs recursos econòmics, etc.

Lamentem que a conseqüència d’aquesta decisió Creu Roja Sant Sadurní perdi la persona dinamitzadora, el local punt de referència i de trobada del voluntariat amb les persones que sol·licitaven els serveis de l’entitat. Són moltes les persones sòcies col·laboradores de la vila que amb les seves aportacions econòmiques han fet possible la realització d’aquests projectes solidaris i que es mereixen una informació. És molt trist veure com en aquests moments de crisi per la pandèmia de la covid-19, quan les necessitats d’ajuda a les persones vulnerables són més grans, es prenguin aquestes decisions que perjudiquen tothom.

D’altra banda, no entenem que l’Ajuntament deixi perdre una entitat arrelada a la nostra vila amb una llarga trajectòria humanitària, solidària i cooperadora. Esperem que sigui un error i que es pugui esmenar tan aviat com sigui possible.

Araceli Arriaga Iraburu i Rosa M. Prat Balaguer, sòcies de Creu Roja

Sant Sadurní d’Anoia

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI