L’oposició en bloc de l’Arboç denuncia que el nou jutge de pau sigui el pare d’un regidor

0
1021

Els tres partits de l’oposició a l’Ajuntament de l’Arboç (CUP, ERC i Junts per l’Arboç) denuncien que el govern del PSC ha “imposat” la seva majoria votant el pare del regidor Alfons Ribas com a jutge de pau. El ple extraordinari es va celebrar dijous després de ser ajornat en dues ocasions, la primera per impossibilitat de garantir un candidat clar, i la segona perquè des dels grups de l’oposició es va demanar que es treballés en un procés de presa de decisió per consens, amb l’objectiu d’acordar un candidat comú prèviament a la votació.

En un comunicat unitari llegit abans de la votació, els tres grups de l’oposició denunciaven que una vacant de jutge de pau no es pot satisfer amb un parent directe d’un regidor del grup de govern i insistien que el jutge de pau ha de garantir el secret, la neutralitat, la ponderació i la desvinculació de qualsevol interès polític: “Pensem que això no es pot garantir en les circumstàncies actuals. Apel·lem a l’ètica política del grup del PSC per no caure en la malfiança ni el desprestigi d’aquest ajuntament”, concloïen.

El jutge de pau es va elegir en votació secreta. Sobre la taula hi havia quatre candidats. Les votacions es van fer en secret i no hi va participar Alfons Ribas per motius legals, atès que es donava un conflicte d’interessos. En primera votació hi va haver empat a sis vots entre Josep Ribas i Robert Rovira. L’alcalde Joan Sans va determinar que es fes una segona votació –també secreta i igualment sense la participació de Ribas–, ja que feia molts mesos que hi havia el càrrec pendent, no volia ajornar-hi més, i calia la majoria absoluta. I en segona votació, Josep Ribas va obtenir set vots i Robert Rovira cinc.

Des del PSC es lamenta que s’hagi instrumentalitzat la figura del jutge de pau per intentar erosionar el govern local, quan aquest càrrec no té res a veure amb l’Ajuntament: únicament realitza casaments, notifica naixements i defuncions i media en conflictes veïnals. A més, els socialistes recorden que l’anterior jutge de pau titular era el pare de la cap de l’oposició per CLAM (ERC) Montse Ventura, i que el jutge de pau suplent era el pare de l’exdiputada d’ERC Teresa Vallverdú, elegit quan ella era regidora, i que va obtenir el vot favorable dels socialistes.

 

FER UN COMENTARI