El festival literari de gènere negre Castell de Canyelles enfila la segona edició

0
854

Des d’aquesta mateixa setmana i fins al 30 de setembre està obert el període de presentació de treballs a la segona edició del Festival Literari Castell de Canyelles, per a relats del gènere negre, preferentment ambientats o amb referències al castell de Canyelles i a la comarca del Garraf. Un certamen que va néixer en el context més complicat possible, en plena pandèmia, però que no obstant segueix endavant i enfila aquesta segona edició, amb el compromís de l’Ajuntament canyellenc d’editar els millors contes que s’hi presentin. De fet, per Sant Jordi sortirà publicat el primer recull de contes del festival, amb els vuit millors presentats a l’edició de l’any passat.

Com explica l’escriptora vilanovina Maria Rosa Nogué, poder organitzar un concurs d’aquesta mena, del gènere negre i a la pròpia comarca, “és un somni”. Nogué aconsella de presentar-s’hi sense por a no guanyar cap premi, perquè entén que “la qüestió és escriure, estimular la imaginació, la producció literària” i fer-ho, a més, convidant els autors i autores a informar-se sobre la història de Canyelles, sobre el castell, a visitar el municipi, etc.

El concurs és de temàtica lliure, dins el gènere de relats històrics i criminals. Els originals han d’ocupar un màxim de trenta folis, han de ser inèdits i s’han d’enviar, amb pseudònim, a [email protected]. Els premis es donaran a conèixer durant una jornada literària que tindrà lloc l’1 de novembre, en el format que les restriccions per la pandèmia permeti. Hi haurà un premi de mil euros per a l’obra guanyadora en català, mil per a la que sigui en castellà, també una escultura de Francesc Barceló per als dos primers premis; un accèssit de 700 euros i la publicació dels millors contes en un llibre.

En la primera edició del Festival Literari Castell de Canyelles s’hi van presentar 31 contes (16 en català i 15 en castellà). Els guanyadors van ser “Crònica de l’honor i lo voler”, de Joaquim Micó, i “La novia del meteorito”, de Jordi López. El llibre que sortirà per Sant Jordi (amb dues portades: per una banda, amb els relats en català, i per l’altra, en castellà) inclou els vuit treballs finalistes de 2020, entre els quals l’accèssit de Jaume Montaner amb el treball titulat “Vermell sobre negre”.

FER UN COMENTARI