Els cicles socials

1
517

Una pinzellada breu d’alguns dels cicles que hem viscut recentment. Des de la mort del dictador, el desenvolupament econòmic, la sanitat gratuïta, la popularització del 600, l’ús de la bomba atòmica, la caiguda del Mur i del comunisme i el passeig per la Lluna; fixeu-vos que, com la maionesa, tot s’ha lligat amb la nova religió universal: el consumisme, d’esquerres i de dretes, d’ètnies i de cultes. Ofegat el Procés viscut a Catalunya, ara toca la tràgica pandèmia, però la festa i el consumisme segueixen dominant. Peti qui peti. La química biològica ens aboca a aquest comportament. Què vindrà a continuació del mòbil i Instagram? Ho sap tothom: el canvi climàtic irreversible. Serà l’últim cicle vital. Estem posant tot el nostre esforç en què  sigui així i ho estem aconseguint. Per exemple, una minoria de la “generació Z” i de millennials pseudoecologistes, condueixen vehicles dièsel extra contaminants, alguns llançant al voral les burilles dels porros que s’han fumat i cremant el bosc. Curiosament, aquests pocs també pertanyen a les generacions hereves d’una Terra estil Blade Runner, sota l’imperi del caos, la violència, la delinqüència i la pobresa. Ja ho estem patint ara. Pagaran justos per pecadors.

Serà un món en mans de la Xina que ha multiplicat el seu armament nuclear, és el creditor principal del deute econòmic mundial, està colonitzant territoris del Tercer Món amb minerals estratègics, és la fàbrica del malaltís consumisme mundial i ha monopolitzat els imprescindibles xips electrònics. Obviant el tema Wuhan. Aconsello als joves aprendre xinès mandarí. Tanmateix, les hormones obliguen mitja humanitat a obeir cegament la crida de la maternitat, malgrat el canvi climàtic, pandèmies i crisis econòmiques. Potser és un desig d’immortalitat imaginària, molt legítima. En realitat, només passen a la immortalitat històrica personatges de les arts, lletres i quatre gats de ciències. Guanyen els roquers, futbolistes, criminals i genocides. El seny no pot lluitar contra la biologia, les hormones, les passions i les emocions amb què naixem i creixem. La Xina contribueix al 10% de l’escalfament global de la Terra. També va darrere de colonitzar l’Espai. El seu objectiu és ser el líder alfa mundial, enfotent-se del canvi climàtic de la mà del seu cosí atòmic, Corea del Nord. Pateixo el seu comportament social cada vegada que vaig de turisme pel món.

Joan Pes Castell

Sant Sadurní d’Anoia

1 COMENTARI

  1. No oblidem els vicis i passatemps de moda: droga, violència, odi, violacions, botellots, bullying, videojocs, manades, bandes, delinqüència, estafes, delictes de gènere, vicaris i Lgtb+, etc, etc.

FER UN COMENTARI