Els millors vins i olis es donaran cita aquest cap de setmana al Vinòleum de Font-rubí

0
963

Els carrers més cèntrics de Guardiola de Font-rubí s’engalanaran aquest cap de setmana per acollir la quarta edició del Vinòleum, la mostra de vins, olis i artesans del municipi, que l’any passat es va haver de suspendre per la pandèmia. L’Ajuntament ha distribuït les parades en quatre sectors: un primer sector al carrer de la Carrerada, on seran presents deu cellers i caves del municipi; a continuació es trobaran dos estands de molins d’oli de Font-rubí, per seguir, encara a la Carrerada, amb deu parades més d’alimentació. La zona de tastos s’ubicarà a la Barraca, i és aquí on al llarg dels dos dies de fira es faran tastos relacionats amb el món del vi i de l’oli: de parellades, de blancs, negres, escumosos, dolços, sumolls, olis, olives…

Al carrer de Sant Isidre es col·locaran els artesans, deu en total, i a tocar es faran tallers de costures, de pintar pedres, de ceràmica, entre altres.

Les entitats de Font-rubí disposaran del seu espai al davant de cal Pau Xich; i, encara, s’ha habilitat un gran espai de cultura, on hi haurà un escenari i una zona de trobada i de descans.

Complementant tota aquesta oferta, al Vinòleum també es podrà trobar una exposició de monocultors i de pagesia. No en va, aquesta mostra és la reformulació de l’antiga Festa del Most de Font-rubí, que se celebrava un cop acabada la verema.

El Vinòleum 2021 obrirà dissabte a les 12 del migdia i al llarg de tot el dia hi haurà dinamitzacions històriques i itinerants dins el recinte, de la mà de l’escola de teatre Artèria, fins al vespre. La xerrada inaugural anirà en aquesta ocasió a càrrec de l’historiador i arqueòleg local Xavier Saumell, que parlarà sobre “Font-rubí al llarg dels segles: canvis i transformacions en un entorn rural”. L’endemà diumenge, la mostra de vins, olis i artesania de Font-rubí obrirà més d’hora, a les 10 del matí, i tancarà a les 7 de la tarda.

FER UN COMENTARI