1,8 milions d’euros per protegir la Masia d’en Cabanyes de Vilanova

0
475
Mònica Gallardo (presidenta comarcal), Pere Pons (diputat provincial) i José Luis Sanz (director del pla), davant la masia.

El recinte de la Masia d’en Cabanyes necessita una inversió d’1,8 milions d’euros per impulsar els usos de tot l’entorn (de 6,33 hectàrees) i, al mateix temps, preservar-ne el seu valor paisatgístic. Aquest és el pressupost que la Diputació de Barcelona ha calculat a través d’un Pla Director que dibuixa 21 actuacions.

Després de dècades en què les intervencions s’han concentrant a l’edifici, ara l’Ajuntament i el Consell Comarcal volen potenciar la resta del recinte. La presidenta comarcal, Mònica Gallardo, destaca que el Pla era una “gran assignatura pendent” que tenia la finca des que va ser declarada Bé Cultural d’Interès Nacional el 2014.  “És un full de ruta que ens marcarà el camí on hem d’actuar i que facilita poder aconseguir els recursos necessaris per realitzar totes les actuacions que el pla aporta”.

Traslladar l’aparcament

El Pla Director indica una vintena d’etapes d’actuació a mig i llarg termini, amb diverses mesures específiques. Entre altres, es proposa canviar de lloc l’aparcament (on hi ha el camp d’oliveres) i fomentar els jardins i boscos com a parcs públics. També són prioritaris la recuperació de camins, el jardí romàntic i el de xiprers. El diputat provincial Pere Pons ha assenyalat que les actuacions “han de posar en valor aquests espais històrics i naturals”.

La intenció és que l’ajuntament, propietària de la finca, i el Consell Comarcal, usuari i gestor, acordin ara com es despleguen aquestes actuacions.

FER UN COMENTARI