Comença la negociació pel tancament de Mahle a Vilanova

0
520

La direcció i els treballadors de Mahle es van reunir dimecres per començar la negociació oficial del tancament de la planta i l’ERO dels seus 343 empleats. A la trobada, celebrada a Sitges, la multinacional alemanya va lliurar l’expedient al comitè d’empresa, amb la memòria econòmica amb què la firma justifica la necessitat de tancar la planta. La propera reunió està fixada el dia 30.

El president del comitè, Narcís Pineda, augura que “seran negociacions molt dures, on anirem a treure fins l’última gota de l’empresa”. Dimecres encara no es va començar a parlar d’indemnitzacions, però Pineda ja avança que se’n parlarà dimarts i que els treballadors seran “bel·ligerants” al llarg dels 30 dies de negociació. Mig centenar d’afectats es van concentrar a les portes de la reunió per increpar els directius de Mahle i generar soroll durant tota la sessió. A més, el dissabte 4 de desembre faran una concentració de protesta a la plaça de la Vila de Vilanova, i reclamen a la Generalitat que promogui la reindustrialització de la planta.

Per la seva part, l’alcaldessa Olga Arnau ha demanat a la direcció Mahle que ajorni el tancament per buscar ajuts i reconvertir l’activitat de la planta: “No ens han donat cap marge de maniobra i hem de fer que el Govern de la Generalitat i de l’Estat intervinguin”. Arnau admet que era conscients que la planta necessitava una reorientació, però creu que “la forma de l’anunci és una irresponsabilitat social” i no dona alternatives al tancament.

I el plenari del Pacte Comarcal per l’Ocupació ha donat tot el seu suport a la plantilla i s’ha posat a disposició del comitè d’empresa. El Pacte també comunicarà a la Generalitat què provoca el tancament de Mahle a la comarca perquè intervingui en el tancament de l’empresa. El Pacte també demanarà al Govern de l’Estat que s’hi impliqui i que estigui amatent perquè l’empresa no gaudeixi de cap ajut de Fons europeus.

FER UN COMENTARI