Cunit projecta un càmping als terrenys de la Masia de Cal Pla amb una llacuna per practicar surf

0
940
Foto: Ajuntament de Cunit.

La inversió també inclou la rehabilitació del mas i dels seus jardins

El govern de Cunit ha presentat l’avantprojecte per instal·lar un càmping-resort als terrenys de l’antiga masia modernista de Cal Pla. El càmping comptarà, a més, amb una “gran” llacuna d’onades per practicar surf durant tot l’any. Així ho ha explicat l’empresa promotora del projecte, Wave Garden, que ha afirmat que es tracta d’un projecte “inèdit” a Catalunya. Segons els seus impulsors, el projecte també contempla la rehabilitació integral de la històrica masia i dels seus jardins, que consideren “únics i execpcionals”. Per això, la companyia ha comprat els terrenys als seus propietaris.

Durant la presentació del projecte, l’equip de govern ha afirmat que veu amb “bons ulls” la instal·lació de la llacuna i ho considera una “oportunitat única” per Cunit: “el foment de llocs de treball n’és un dels motius, però també el fet que situï a Cunit en el mapa amb una oferta única ara per ara a Catalunya. Prioritzem també el seu caràcter sostenible i el respecte a tot l’entorn”, ha dit l’alcalde del municipi, Jaume Casañas.

El càmping tindrà una extensió de quinze hectàrees, i comptarà amb 440 unitats d’acampada i una llacuna de 16×16 metres, amb capacitat per a 92 surfistes cada hora. Pau Serracanta, soci fundador de Wave Garden, ha avançat que es crearien 150 llocs de treball directes i 390 d’indirectes i insisteix que l’espai “estarà integrat al paisatge per matenir el màxim d’elements naturals i vegetació possible”. També preveuen recuperar part dels cultius abandonats per promoure el consum de productes de quilòmetre zero.

Un espai per al surf

El complex anirà acompanyat d’una llacuna per a practicar surf amb onades generades de forma artificial. La llacuna tindrà dues zones per experts, amb onades de dos metres d’altura i quinze segons de recorregut, i dues zones més per als debutants, on les onades trencaran com a escumes de 60 cms i deu segons. L’espai serà un lloc obert al públic i s’haurà de pagar per fer servir la llacuna, la botiga i servei de restauració. En l’equipament es podrà aprendre i practicar surf, però també es preveu incloure espais de formació, coworking i restauració.

Per rehabilitat la masia i impulsar el complex serà necessària una inversió d’uns 40 milions d’euros. Abans, però, el projecte serà sotmès a consulta pública perquè els veïns puguin dir la seva. Des de l’Ajuntament de Cunit estimen que el procés urbanístic i els diferents tràmits poden tenir una durada d’un any, mentre que des de l’empresa calculen que podrien estar en marxa en un parell d’anys.

Actualment, hi ha operatives set instal·lacions Wave Garden a quatre continents, sis d’elles al Brasil, Corea del Sud, Suïssa, Austràlia i Regne Unit. A més, ara mateix, n’hi ha cinc en construcció i 55 més en diferents fases de desenvolupament, segons els promotors.

FER UN COMENTARI