Mig segle de Falcons a Vilanova

0
623
Acte de presentació del 50è aniversari dels Falcons de Vilanova. Foto: Falcons.

Els Falcons de Vilanova commemoren enguany els 50 anys de la seva fundació, l’any 1972. Per celebrar-ho, la colla té previst fer una dotzena d’actes, un per cada mes de l’any, a més de les actuacions programades dins i fora de la ciutat. El tret de sortida al 50è aniversari ha estat la presentació del programa i del cartell, que ha anat a càrrec de la dibuixant i ninotaire Pilarín Bayés.

La festa seguirà al mes de febrer, quan la colla té previst decorar un dels carrers de Vilanova, en el marc dels actes del Carnaval. Al març, tot coincidint amb l’inici de la temporada falconera, la colla també ha anunciat que s’estrenaran fundes de casc commemoratives per la canalla. Paral·lelament, s’ha convocat un concurs de dibuix a les escoles. A l’abril se’n farà una exposició a la Peixateria Vella i se seleccionaran els finalistes. Aquests s’inclouran a l’exposició commemorativa del 50è aniversari, que es farà a La Sala durant els mesos d’estiu.

Estiu ple d’actuacions

Al mes de maig, la colla té previst pujar al cim de la Talaia per fer-hi una exhibició de figures. Durant el juny es faran dues actuacions més. La primera, el 4 de juny, serà una actuació a l’antiga, incorporant exmembres de la colla i també presentant figures que ja no es fan, o que s’ha modificat amb el pas del temps. L’11 de juny hi haurà una segona actuació, la Diada dels Orígens, compartida amb els Bordegassos de Vilanova, i que aquest any pren un caire especial, ja que les dues colles celebren mig segle de vida.

Al juliol es farà una exhibició a la Pasífae i a l’agost es faran les actuacions habituals de Festa Major. L’acte central de l’aniversari serà, però, el Dia de la Colla, que se celebra el 15 d’octubre. Una gran diada on es trobaran amb 4 colles més: Vilafranca, Capellades, Barcelona i Riberal.

FER UN COMENTARI