L’Arxiu Comarcal del Garraf fa una crida per aconseguir imatges de la Vilanova del segle XX

0
575
Foto: ACGAF060-0140 Fons fotogràfic municipal de Vilanova i la Geltrú

L’Arxiu Comarcal del Garraf, amb l’ajuda de l’historiador Adrià Cabezas, ha iniciat un procés de digitalització d’una part de la documentació sobre la Guerra Civil, en concret uns 2.000 documents de gran interès per als investigadors de l’època.

El regidor de Memòria Històrica, Enric Garriga, ha explicat que l’objectiu d’aquesta digitalització “es preservar tots aquests documents, i sobretot, fer-los accessibles per consultar des de qualsevol lloc”.

En el marc d’aquesta tasca, l’Arxiu ha fet una crida a la ciutadania per incorporar documentació als seus fons. Concretament, hi ha un buit important de fotografies de la vida quotidiana a la Vilanova i la Geltrú d’aquella època, però també de documents. Es tracta dels anys que van des de la proclamació de la Segona República el 1931, passant per la Guerra Civil, fins als primers anys de la Transició democràtica, en l’època de les primeres eleccions democràtiques.

Des de l’Arxiu han detectat que algunes famílies han trobat fotografies i documents als calaixos dels qui van viure la Guerra Civil a Vilanova i la Geltrú. Per això es fa aquesta crida, amb l’objectiu de recuperar aquesta part de la història, incorporar-la al fons municipal i poder fer difusió d’aquest període recent.

Les persones que tinguin material, documents i fotografies d’aquesta època i que les vulguin cedir, es poden posar en contacte amb l’Arxiu Comarcal o amb la Regidoria de Memòria Històrica de l’Ajuntament de Vilanova. També es poden adreçar personalment a la seu de l’Arxiu Comarcal, al castell de la Geltrú.

Les imatges es digitalitzaran i es retornaran als seus propietaris, o bé es conservaran amb la resta de fons fotogràfics que ja hi ha a l’Arxiu.

FER UN COMENTARI