El Penedès Marítim reivindica el seu esperit carnavaler

0
475

Els ajuntaments de Calafell, el Vendrell, l’Arboç i Cubelles han presentat aquest dijous el programa d’actes conjunt del Carnaval al Penedès Marítim. I ho han fet reivindicant-se com el primer carnaval postpandèmic, després de dos anys sense fer-se. Cunit, l’altra gran carnaval del Baix Penedès, no celebrarà enguany rua de carnaval.

Entre els acords que van adoptar els quatre ajuntaments hi ha mesures comunes com ara un nombre màxim de comparses participants a les rues (50) i el nombre màxim d’entre 120 i 150 comparsers per grup, quan havien estat de 250. L’ús de la mascareta serà obligatori durant el recorregut de les rues ja que no s’hi podrà garantir la distància de seguretat d’1,5 metres. I també hi haurà limitacions en el consum de begudes alcohòliques.

Quant als recorreguts tradicionals, hi haurà canvis per tal que les rues passin per carrers més amples i el públic es reparteixi millor. I als espectacles de carnaval en espais interiors, els assistents hauran d’estar asseguts. Els ajuntaments també han acordat lleugers retocs horaris per evitar el solapament de rues, la gran font de discòrdia des de fa molts anys.

A poques setmanes de la celebració del Carnaval, les inscripcions ja estan obertes. La tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Calafell, Lluïsa Lastra, ha explicat que “les inscripcions no van tan ràpides com en els anys anteriors a la pandèmia; hi ha grups que s’ho pensen molt, perquè amb un nombre inferior de participants no els surten els números”. L’habitual era que hi hagués corredisses per inscriure’s, per por de quedar-se fora. Per compensar una mica la limitació de comparses, a Calafell hi haurà un increment important de les subvencions que reben cada grup només pel fet de participar-hi, ha dit Lastra.

Finalment, a les rues s’evitaran temàtiques, vestuari i música que no respectin la dignitat de les dones i les nenes, o que cosifiquin o sexualitzin els seus cossos. Tampoc que siguin masclistes o lgtbi-fòics. A més, totes les celebracions comptaran amb un punt lila per prevenir agressions d’aquest tipus o d’esdevenir un punt d’atenció cas que es produeixin.

FER UN COMENTARI