ERC alerta que 7 torres de molt alta tensió creuaran Vilafranca segons el projecte de la MAT

0
392

ERC reclama un front ampli de ciutat per oposar-se a la MAT que vol enllaçar l’Aragó amb Catalunya i que al seu pas per Vilafranca suposarà la instal·lació de set torres de molt alta tensió de 70 metres al municipi. Els republicans diuen que el mes de novembre, i després de setmanes d’investigació, van alertar l’alcalde i el tinent alcalde, Pere Regull i Francisco Romero, de les conseqüències que el pas de la línia tindria per Vilafranca i que la resposta del govern va arribar a través dels mitjans de comunicació indicant “la MAT no passa per Vilafranca”.

“Hem de tenir un govern que davant dels reptes i de la realitat no hi giri la cara i miri cap a una altra banda. El que cal és afrontar la realitat” afirmava Sàbat, que lamentava que “s’hagin perdut aquests mesos on s’hauria pogut pressionar i buscar més informació per preparar bé totes les al·legacions”, que acaben el 30 de març. Sàbat ha anunciat que han entrat un paquet de preguntes al govern perquè expliquin quines han estat les accions fetes durant aquests mesos ja que “no n’hi ha prou amb aprovar una moció, que ja s’ha fet, el que calen són accions reals i actuar i més quan des del novembre hi havia prou informació que la MAT passava pel terme municipal de Vilafranca”.

La proposta de front ampli, segons explica Sàbat, ha de servir per mostrar el rebuig de la societat vilafranquina a un projecte que no està pensat per beneficiar al territori, que va en la línia oposada en com s’ha de tirar endavant la transició energètica i que només obeeix a l’interès dels oligopolis. Per tant, cal una resposta contundent, transversal i unitària per dir que “així no” i que cal tirar enrere aquest projecte.  En aquest sentit és on Sàbat demana que es convoqui una Junta de Portaveus urgent per treballar un front ampli per tal que el govern doni explicacions de què han fet fins ara, i per treballar plegats i poder respondre a l’amenaça que s’implementi la MAT i que afecti al municipi.

7 torres de molt alta tensió i dues opcions
ERC ha explicat que l’avantprojecte de l’empresa Forestalia preveu dues opcions de traçat, les dues però afecten de la mateixa forma a Vilafranca: amb 7 torres de molt alta tensió de 70 metres. La primera opció afecta als municipis d’Olèrdola, Sant Cugat Sesgarrigues i Vilafranca. Es tracta d’un ramal que se separa de la línia que arriba fins a Olesa de Bonesvalls per enllaçar amb la subestació de Begues. La segona opció afectaria a Olèrdola, Vilafranca, i la Granada, aquest últim municipi en un espai de 79 metres.

A Pere Sàbat l’acompanyaven l’alcalde de Sant Cugat, Jordi Ferrer i la regidora d’Olèrdola, Fina Mascaró. Ferrer va mostrar també el seu total rebuig al projecte i va explicar que el govern que lidera està duent a terme tota la pressió possible per frenar el projecte. A l’Alt Penedès són més de 39 quilòmetres afectats, més de vuit municipis i quasi 100 torres de molt alta tensió que poden arribar a superar els 70 metres d’alt.

FER UN COMENTARI