Vilafranca impulsa un cicle de “workshops” gratuïts per joves de 16 a 35 anys

0
282
Ruben Calvo, Miquel Medialdea, Joan Manel Montfort i Montse González. // AJUNTAMENT
Els Serveis d’Ocupació i de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca han posat en marxa un cicle de workshops gratuïts per a joves de 16 a 35 anys que es trobin en recerca de feina. Aquesta iniciativa sorgeix arran de la preocupació davant les altes taxes d’atur juvenil, que segons el regidor de Joventut Miquel Medialdea han estat “agreujades per l’anterior crisi econòmica, la pandèmia i recentment la guerra d’Ucraïna”.
Els workshops consistiran en 4 càpsules formatives d’unes 2 hores de durada sobre ocupació juvenil i tindran lloc a l’Espai Jove La Nau, i també hi haurà sessions informatives o visites al Servei d’Ocupació i al SIAJ. Es farà una càpsula cada mes, entre abril i juliol, començant dijous 28 d’abril amb el workshop “Descobreix les feines amb més sortida laboral”. Els següents tractaran aspectes com treballar a l’estiu, començar a treballar després d’obtenir un títol i l’abecedari del món laboral. Cal inscriure’s a les sessions a través del web joventut.vilafranca.cat.
A més, els joves també podran rebre acompanyament i assessorament posterior de cara  a la seva inserció laboral.

Dos períodes

Es preveu fer un desplegament del programa d’activitats en dos períodes: abril–juliol i setembre–desembre, amb quatre workshops laborals per cadascun dels períodes. Tindran lloc l’últim dijous de cada mes, a les 10.30h, a l’Espai Jove La Nau. Algunes de les activitats es faran en horari de tarda per poder arribar a més perfils de joves. Les dates del primer període seran el 28 abril, el 26 maig, el 30 juny i el 28 juliol.

FER UN COMENTARI