El SIAJ de Vilafranca presenta novetats en els àmbits educatiu i de mobilitat internacional

0
613
Irene Fernández, el regidor Miquel Medialdea, i Núria Mallofré. // AJUNTAMENT

Aquesta setmana el Servei d’Informació i Assessorament per a Joves de Vilafranca, el SIAJ, ha presentat novetats en les assessories de mobilitat internacional i educativa. Actualment el SIAJ disposa de tres assessories: la d’educació, que fa dues dècades que funciona, la de mobilitat i la d’escolta emocional.

L’interès per la mobilitat internacional ha augmentat: Irene Fernández, informadora del SIAJ, explicava que en tot l’any 2021 es van fer un total de 179 atencions relacionades amb mobilitat internacional, i en aquests primers tres mesos de 2022, ja s’han fet més de 125 atencions, 52 d’elles assessories personalitzades.

Des del SIAJ han anunciat la reactivació del cicle “Volta’l” que consisteix en activitats grupals dinamitzades per l’assessoria de mobilitat internacional del SIAJ i que es realitzen a l’Espai Jove La Nau. D’abril a juliol s’han previst quatre activitats que es realitzaran a les 19h, i tractaran temes com els camps de treball i intercanvis juvenil, voluntariats per Europa amb el Cos Europeu de Solidaritat, viatges econòmics i treballar com a au-pair.

Per la seva banda, la informadora Núria Mallofré recordava que en l’àmbit educatiu es duen a terme xerrades concertades amb els centres de secundària de Vilafranca, xerrades obertes en horari de tarda amb la participació de joves que expliquen els seus itineraris formatius i professorat i les assessories individualitzades. Mallofré apuntava que darrerament hi ha hagut “un canvi de tendència on es confirma un interès cada cop més gran per la Formació Professional”.

Preinscripció a estudis postobligatoris i beques

Aquest 2022 s’avancen les dates de preinscripció per a batxillerat, que seran del 20 al 26 d’abril (habitualment eren el mes de maig) i també les de cicles formatius de grau mitjà de formació professional. Enguany serà en dos períodes: del 20 al 26 d’abril serà per a l’alumnat amb continuïtat (que estan cursant actualment l’ESO, per exemple) i un segon període s’obrirà del 17 al 23 de maig.

Pel que fa a la sol·licitud de beques per a estudis postobligatoris i universitaris, aquest any la sol·licitud ja està oberta des del 30 de març i es tanca el 12 de maig.

FER UN COMENTARI