Els Premis Vinari d’enguany doblen tastadors i reforcen la identitat dels Premis d’Enoturisme

0
251
L'edifici de l'Enològica de Vilafranca inicia aquesta setmana els primers tastos dels premis. // LA FURA

Aquest dilluns ha arrencat la desena edició dels Premis Vinari, que reconeixen els millors vins del territori català i posen el focus en les millors iniciatives enoturístiques. Enguany, el concurs compta amb 900 mostres de vins i més d’un centenar de tastadors, una xifra rècord que ha suposat duplicar el nombre de participants i allargar els tastos a matí i tarda.

L’Enològica de Vilafranca, seu de l’Escola d’Enoturisme, acull l’inici de les jornades de tast, i a més alguns dels seus alumnes podran participar en l’experiència dels panells de tastadors, així com aficionats del món del vi.

El president dels premis, Ramon Roset, destacava algunes novetats més: “aquest any comptem amb la incorporació de propostes de nous cellers, cosa que ens fa veure que la iniciativa funciona, i el desè aniversari dels premis en suposa la consolidació. Per altra banda, i veient la repercussió de l’enoturisme, enguany farem una gala dedicada exclusivament als premis enoturístics, que per primera vegada inclouran tots els membres de la cadena de valor i no només els cellers”.

En aquesta línia, la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca, Xell Montserrat, reivindicava el turisme d’experiències: “hi ha 59 projectes que han presentat sol·licitud als Premis Vinari d’Enoturisme, i any rere any les propostes augmenten. L’enoturisme ha suposat una evolució dels guies turístics, la restauració, les entitats del territori que mostra el creixement de la rellevància de l’enoturisme al país”.

Els Premis Vinari de vins es lliuraran a l’octubre, en una sessió retransmesa en directe, mentre que els Premis Vinari d’Enoturisme es coneixeran el 9 de juny al vespre, al Celleret de la Família Torres, per tal de dotar-los d’identitat pròpia. Finalment, els Premis Vinari de vins joves es donaran a conèixer abans de Sant Joan mitjançant una roda de premsa per tal de difondre’ls durant la campanya d’estiu.

FER UN COMENTARI