El Mercat Medieval d’enguany creix per la part alta de Castellet

0
682

El petit poble de Castellet viurà dissabte i diumenge el seu cap de setmana més concorregut amb la celebració d’una nova edició del Mercat Medieval. Obrirà portes els dos dies a les 11 del matí i hi seran fins al vespre, enguany amb trenta parades disseminades al llarg de tot el poble, i deu parades més d’oficis antics, algunes de les quals amb taller per tal que els visitants hi puguin prendre part activa.

Campament medieval

El 13è Mercat Medieval de 2022 creix en espai, de manera que també quedarà el circuit més esponjat. Aprofitant que s’ha arranjat tota la part alta del poble, al voltant de l’església, el Mercat començarà a la zona de l’escultura “L’anell de Möebius”, de Luis Zafrilla, on s’instal·larà un campament medieval de soldats, lluites i entrenaments, que serà interactiu, i des d’on començaran algunes cercaviles d’animació. També als bancals propers hi haurà jocs gegants per a la mainada. Així mateix, a la part baixa del Mercat també hi haurà espai d’activitats, com per exemple tir amb arc.

Com és habitual, a la plaça del Castell hi haurà la Mostra de Vins, Caves i Gastronomia, i al llarg de tot el cap de setmana s’han programat moltes activitats al Mercat, com sengles concerts vermut dissabte i diumenge al migdia amb Els Filibusters (també un al vespre de dissabte), o dos espectacles infantils de tarda a càrrec de Xarop de Canya i del Circus Show.

Busos llançadora

Per facilitar l’accés al mercat i descongestionar-lo, a banda d’habilitar l’aparcament a la zona del cementiri municipal, l’Ajuntament de Castellet i la Gornal estableix dos busos llançadora gratuïts que faran viatges continus (sense horari preestablert) des de Clariana i des de Torrelletes, on hi haurà zones d’aparcament. El de Clariana, que ja hi era en anys anteriors, tindrà la seva parada a la part baixa del Mercat, mentre que el de Torrelletes tindrà el final de trajecte a la zona del cementiri. A les dues entrades al Mercat hi haurà un punt d’informació.

Finalment, també és novetat que enguany hi haurà inauguració oficial de l’esdeveniment. Serà dissabte a les 11 del matí amb la presència de la diputada provincial de Turisme, Abigail Garrido.

FER UN COMENTARI