Les primàries d’ERC el Vendrell, com a possible rerefons a l’expulsió d’Eva Mata

0
565

La regidora vendrellenca d’ERC Eva Mata assegura que s’ha assabentat de la suspensió cautelar de la seva militància del partit pel comunicat fet públic a la premsa per l’Executiva Nacional d’Esquerra, sense que prèviament la direcció del partit s’hi hagi posat en contacte. Manifestació estupefacció, i espera que abans de l’assemblea extraordinària convocada per aquest dimarts al vespre per explicar a la militància local els motius, l’hi diguin alguna cosa.

Alfons González-Bondia, també candidat

Mata explica que el seu darrer moviment abans de la suspensió va ser presentar-se com a candidata a les primàries d’ERC per ser cap de llista el 2023 al Vendrell. Les primàries es van convocat l’1 de maig i hi havia una candidatura alternativa, la d’Alfons González-Bondia, que al 2019 va ser nomenat director general d’Afers Europeus i Mediterrània de la Generalitat, dins la cartera d’Exteriors del Govern català. González és expresident dels Nens, professor de la Universitat Rovira i Virgili, i va ser un alt càrrec d’Exteriors fins al juny de l’any passat. Milita a ERC, col·labora des de fa mesos tant amb ERC com amb Som Poble en la preparació del projecte pel proper quadrienni, i es presenta com a candidat a proposta tant de l’Executiva Local d’ERC al Vendrell com de Som Poble. González no ha volgut pronunciar-se sobre l’expulsió cautelar de Mata, per desconeixement dels motius.

A dos dies d’acabar el termini per tancar-se a les primàries, ERC Nacional va desconvocar les primàries assegurant que hi havia hagut irregularitats, i Eva Mata va enviar una carta a la direcció del partit, molt contundent, en què afirmava que eren subsanables. Segons sembla, algun punt de les bases es podien interpretar de dues maneres diferents. Si això va passar el 12 de maig, un mes després, amb la resolució de les primàries encara pendent, hi ha hagut l’expulsió cautelar.

Des de la direcció d’ERC no s’han pronunciat al respecte.

FER UN COMENTARI