Més de cent empreses del Penedès signen un manifest de la FEGP de suport a l’agroparc

0
498
Acte empresarial al Vinseum del projecte d'Agroparc Amatller.

Més d’un centenar d’empreses han participat aquest dijous al matí a l’auditori del Vinseum de Vilafranca en un acte organitzat per la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) de suport al projecte de l’agroparc d’Ametller Origen. Tota una demostració de força dels agents econòmics de tota la vegueria, però principalment de l’Alt Penedès, a favor d’aquest controvertit projecte que preveu una inversió de 180 milions d’euros entre Gelida i Sant Llorenç d’Hortons.

Ha obert l’acte la presidenta de la patronal, la vilanovina Neus Lloveras, que ha cridat “Prou” al “no a tot i sense contrapropostes”. Lloveras ha dit que “estem a favor del sí a projectes ambiciosos, sostenibles amb el medi ambient i amb les persones”, i que “inversions fortes com aquesta ajuden a vertebrar el territori”.

Tot seguit Carles Gala ha llegit el manifest, que parla de transformació del sector agroalimentari, d’innovació i de creixement sostenible. El manifest relata que l’agroparc suposarà “la inversió econòmica privada més gran que s’ha fet en la història del Penedès”, integrant agricultura, agroindústria i generació d’energies renovables. També la llegit Carles Gala que “el 94% del terreny de l’agroparc es destinarà a agricultura sostenible”.

A continuació s’ha projectat un vídeo promocional del projecte que centrava bona part de l’explicació en la sostenibilitat ambiental: l’agroparc generarà amb energies renovables més energia que la que emprarà (15 MW), tindrà una flota de vehicles d’hidrogen, recuperarà els envasos de les botigues, disposarà de depuradora per recuperar i reaprofitar l’aigua, etc.

Posteriorment ha intervingut Fèlix Simón, un dels impulsors de la Plataforma per una Vegueria Pròpia, que va dir que “som un territori a preservar” un mosaic agrícola que ha de tenir una major visibilitat, com la que donarà l’agroparc. Segons Simón, l’Agroparc Ametller “pot ser el portal d’entrada al Penedès”, sobretot si es materialitza la idea de fer-hi “un centre d’interpretació del Penedès”. També va defensar valors com els de l’economia circular, l’economia social i solidària, el reciclatge i la necessitat d’alimentar totes les persones que viuen al món.

Finalment, Josep Ametller, entre el públic, va intervenir per agrair el suport rebut perquè considera que l’agroparc “serà un projecte bo per Ametller, pel Penedès i pel país” ja que “donarà un gran impuls a l’economia”. I només per donar una dada, l’empresa l’any passat va tenir un impacte econòmic de 70 milions d’euros a la vegueria: “Amb l’agroparc, aquesta xifra es multiplicarà”.

FER UN COMENTARI