Els verds tenen en cartera la més àmplia gamma de castells per intentar guanyar el concurs

0
449
Carles Mata (president dels Castellers) i Sisco Benet (cap de colla).

Els Castellers de Vilafranca es volen treure pressió de sobre de cara al concurs. El cap de colla Sisco Benet ha dit, a deu dies de l’actuació, que “les favorites són les dues colles de Valls”. Per què?, Doncs perquè la Colla Vella de Valls “el 2019 dominaven i controlaven tres castells nets i hi han donat continuïtat, les direccions de les colles tenen més experiència a l’hora de gestionar aquest tipus de diades, la Colla Vella ha descarregat la torre de 8” i, per contra, “nosaltres hem fet molta renovació de tronc”. Ara bé, el missatge no és victimista, al contrari: “nosaltres tenim molta ambició i anirem a totes, no renuncio a res”.

Quatre assajos per posar a punt les manilles

Els castells que portaran en cartera no se sabran fins al darrer moment. El 3 de 10 carregat per Sant Fèlix hi és segur, i al cap de colla li agradaria portar dos castells de deu i un de “net” per guanyar el concurs, perquè les rivals “tinc clar que descarregaran almenys dos castells nets”. Als verds els queden quatre assajos per fer proves, i fan una crida a assistir-hi en massa. A partir d’aquí, caldrà veure quins castells tenen més opció d’assolir-se: a la baralla hi ha els dos castells de deu, dos castells net, els dos castells de nou amb agulla, també el 5 de 9.

Benet veu com un “hàndicap” haver d’obrir plaça a les 10 del matí, però no ens fa cap por, tota la temporada vam dir que marcaríem el ritme” i al concurs ho seguiran fent, atès que actuaran abans que les dues rivals vallenques: “nosaltres anirem al nostre planing independentment del que facin els altres”.

Per preparar el concurs, diumenge tenen la diada de Sant Miquel, en què a banda dels castells de nou bàsics, no descarta ni el 5 de 9 amb folre ni la torre de 9 amb folre i manilles, però sobretot, és important l’assaig de manilles que es farà en acabar l’actuació. Si plou, l’assaig es traslladarà a Cal Figarot. També han programat per aquest dissabte a la tarda la Pedalada Verda.

1.200 camises al TAC

La campanya per atreure afeccionats castellers al local de la colla ha començat aquesta setmana amb un vídeo a les xarxes socials que porta el missatge “Ens faltes tu” i la setmana que ve en trauran un altre amb el lema “Tornar a guanyar”; un objectiu que passaria per repetir les 1.200 camises i samarretes verdes que van portar al concurs de 2018. “L’objectiu és omplir el TAP de color verd”, ha dit el president dels Castellers, Carles Mata. Dimecres i divendres vinent es lliuraran samarretes verdes a tots els afeccionats que vagin  a assaig i vulguin acompanyar la colla al Tàrraco Arena Plaça el 2 d’octubre; els autobusos aniran sortint de davant de Cal Figarot a partir de 2/4 de 8 del matí.

FER UN COMENTARI