L’obrador d’embotits socials Mallart innova la recepta del paté de la Llacuna

0
232
Paté de la Llacuna

L’obrador d’embotits socials Mallart Artesans Xarcuters ha innovat la tradicional recepta del paté de la Llacuna, en un format àgil i de llarga durada, com és el pot de vidre de 90 g amb una llarga caducitat (3 anys).

Després d’un any de treball conjunt i assessorament tecnològic amb l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària), s’ha aconseguit mantenir l’essència, el sabor i la tradició d’una recepta centenària, tot innovant el producte i adaptant-lo als requisits dels consumidors del segle XXI, presentant-lo en un nou format.

La història del paté de la Llacuna és tan singular com el seu gust. El paté de la Llacuna, també conegut originalment com a “pa de fetge” s’havia anat perdent a poc a poc, a conseqüència de la pèrdua de la matança en les cases, fins que en els darrers anys, alguns elaboradors de la zona com Mallart Artesans Xarcuters en recuperen la recepta i l’elaboració artesanal fent un exercici de memòria històrica local.

Actualment, el paté de la Llacuna és un producte catalogat al Llibre dels embotits de Catalunya, dintre del capítol dels patés i pans de fetge. A més, s’ha incorporat al receptari d’embotits tradicionals.

Els ingredients són: carn magra, papada i fetge de porc, sal, conyac, pebre blanc, nou moscada i midó de blat de moro.

Mallart Artesans Xarcuters és una iniciativa social de la Fundació Mas Albornà, la qual treballa des de 1969 per a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, trastorn mental i risc d’exclusió.

FER UN COMENTARI