Interior invertirà prop de 700 mil euros per millorar la caserna dels Mossos de Vilafranca

0
1271
El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha visitat aquesta tarda la comissaria dels Mossos de Vilafranca. / La Fura

La inversió permetrà reformar la comissaria per millorar l’eficiència energètica i augmentar el personal

El Departament d’Interior de la Generalitat invertirà 690.000 euros per millorar l’eficiència energètica de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Vilafranca. Ho ha anunciat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, acompanyat del director general de la Policia, Pere Ferrer, en l’acte de presentació del projecte de reforma.

Els objectius de les obres de reforma són la millora en eficiència energètica, l’optimització de la gestió energètica de l’edifici, la modernització de les instal·lacions i enfortir el compromís amb el medi ambient. “A la Generalitat li interessa des del punt de vista econòmic, però també des del punt de vista energètic”, ha reconegut el conseller.

Les obres es concretaran en la instal·lació d’un sistema fotovoltaic, la substitució de la il·luminació amb un sistema LED, la substitució de calderes i del sistema de climatització per aerotèrmia, així com la substitució de la fusteria exterior i la implementació d’un sistema de gestió d’instal·lacions. Amb aquestes actuacions s’aconseguirà una reducció del 30% del consum d’energia primària d’origen no renovable.

El pressupost d’execució, de prop de set-cents mil euros, està subvencionat amb els fons europeus del Programa d’Impuls a la Rehabilitació d’Edificis Públics.

Més mossos

Aquesta reforma de la comissaria dels Mossos arriba gràcies a l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat, un acord que, segons Elena, ha permès incrementar el pressupost del Departament d’Interior en un 13%. “Amb aquest acord es confirma també la incorporació de 1.400 efectius més al cos de Mossos d’Esquadra en un període de dos anys i mig”, ha confirmat el conseller. “D’aquesta manera, donarem resposta a la demanda dels veïns i dels alcaldes, que reclamaven més presència de mossos al carrer”, ha afegit.

La incorporació de nous efectius al cos permetrà mitigar els fets delictius al conjunt del país i a la comarca, que n’ha registrat una cinquantena l’any 2022. Tot i que s’han estabilitzat aquest darrer any, “hi ha indrets on cal fer un esforç rellevant”, reconeix Elena, que ha definit l’Alt Penedès com una comarca “segura”.

FER UN COMENTARI