El cinema Kubrick registra 16.663 espectadors en els primers sis mesos des de la reobertura

0
171

El Cineclub Vilafranca ha presentat aquest matí una nova edició de la Travessa dels Òscar 2023, el concurs anual que es va recuperar l’any 2014 i que enguany, com a novetat, comptarà amb una urna a la sala de cinema Zazie del Casal, a més de la que hi haurà al Kubrick i de l’espai web que s’habilitarà per participar en la travessa de manera virtual. És, per tant, el primer any en què els espectadors de les dues sales podran participar-hi després que el Cineclub Vilafranca el mes de juny assumís la gestió del cinema Kubrick que havia tancat el desembre de 2021.

La presentació de la Travessa dels Òscar ha servit als membres de la junta del Cineclub Vilafranca per fer balanç del 2022. Jaume Felipe, president de l’entitat, comentava que estan satisfets amb les xifres que han obtingut en les dues sales que gestiones (Zazie del Casal i Kubrick) tot i que, ara per ara, la viabilitat se sustenta per les ajudes de les administracions públiques: “Hem acabat l’any equilibrant les despeses i els ingressos, gràcies en gran part a les subvencions rebudes. El 2022 hem tancat en taules, però el Kubrick ha funcionat només sis mesos. El 2023 hem d’intentar augmentar els ingressos intentant incrementar el nombre d’espectadors, demanant totes les ajudes públiques que hi hagi i obrint també una campanya per buscar patrocinadors”, comentava. El pressupost de 2022 de les dues sales de cinema va superar els 240.000 euros.

Pel que fa al nombre d’espectadors, l’any passat van passar per les dues sales de cinema gestionades pel Cineclub Vilafranca un total de 33.846 espectadors (17.183 a la Zazie i 16.663 al Kubrick entre juny i desembre). Des de l’entitat es mostren convençuts que la tendència de recuperació de públic que ja es va registrar l’any passat, continuarà el 2023. Per això, es proposen continuar treballant en una programació diversa i per incorporar nous públics: “Aquest any hem començat a projectar òperes. Fa uns dies vam estrenar-nos amb la Traviatta i vam reunir més d’un centenar d’espectadors, sent el cinema de l’estat espanyol amb més públic seguint-la”, comentava Pablo Sancho.

El Cineclub ha guanyat socis en els darrers mesos. Si el novembre de 2021 en tenia 118, avui dia en té gairebé 200, una xifra que s’apropa al rècord de socis que es va registrar l’any 2013 (225).

Respecte a la Travessa dels Òscar, des d’aquest mateix dilluns s’ha habilitat un espai a la web del Cineclub Vilafranca  i el cap de setmana s’instal·larà una urna a l’entrada de la sala Zazie i una altra a la del Kubrick. L’any passat van participar en la iniciativa 389 persones, de les quals 26 van encertar les set categories (millor pel·lícula, millor director, millor actriu millor actor, millor actriu secundària, millor actor secundari i millor pel·lícula internacional). Enguany, tal com apuntava Eva Bertran, de la junta de l’entitat cinèfila, hi ha més premis que en anteriors edicions i tots ells ben diversos: “Ens hem trobat més facilitat de col·laboració perquè molts comerços i restaurants ens deien que no volien que tornés a tancar el cinema”.  La gala dels Òscar tindrà lloc el dia 13 de març i fins al dia 12 a les 23.59 hi haurà temps de participar en la Travessa. El lliurament de premis es farà el dia 19 i s’intentarà projectar la pel·lícula guanyadora del certamen.

FER UN COMENTARI