Els Xicots planifiquen un any amb un calendari més esponjat i actuacions més properes

0
398
David Hugas (gerent de la cooperativa Garvet), Bernat Sallés (president dels Xicots) i Tamara González (cap de colla).

Els Xicots de Vilafranca posen en marxa l’engranatge de la temporada 2023, la primera amb Tamara González com a cap de colla. Una temporada en què els vermells faran menys actuacions del que era habitual, i més properes a Vilafranca. “Considerem més fàcil arrossegar la gent si no sacrifiquem tots els caps de setmana”, ha dit la cap de colla, que ha organitzat un calendari de manera que cada mes hi hagi almenys un cap de setmana lliure. A més, les actuacions seran majoritàriament a Vilafranca i a municipis de la rodalia, de la vegueria Penedès, amb escasses excepcions com Centelles, Castelldefels, Castellbisbal o el Pla de la Seu a Tarragona. Ho fan “basant-nos en l’experiència de temporades anteriors, que ha costat molt portar gent a sortides de Barcelona o Girona. i és més fàcil actuar a prop”, ha manifestat González.

La temporada arrencarà el 16 d’abril en la diada d’inici; després vindran Sant Jordi, Fires de Maig i la diada Joan Sol, totes a Vilafranca; a l’estiu actuaran a la Granada, Màrtirs Street, Castelldefels i Castellbisbal, i a la tardor a Sitges, al Pla de la Seu i a Bellprat, entre altres. La diada del Roser serà el 29 d’octubre, enguany diumenge al migdia, i tancaran el 2023 amb una diada exclusiva de joves dels Xicots. L’objectiu de la colla és mantenir el nivell de castells de vuit, que porten 25 anys fent.

En aquests moments han començat els assajos de massoques, de joves, canalla i de tecnificació, i els generals ho faran el 17 de març. Abans, el 5 de març, hi haurà a Cal Noi-Noi el 8è Homenatge a les heroïnes Anònimes, enguany dedicat a M. Antònia Martí, fundadora d’Univers Penedès, i amb l’actuació castellera de dones ja tradicional.

Un restaurant social

D’altra banda, en aquests moments Cal Noi-Noi està en obres. El bar-restaurant de la colla reobrirà el 3 de març gestionat per una cooperativa d’inserció i sense ànim de lucre, Garbet, que obre a Vilafranca una nova línia de treball amb l’objectiu de donar formació a persones amb risc d’exclusió social, per tal que puguin trobar després una sortida laboral al mercat de treball ordinari. El seu gerent, David Hugas, explica que a Cal Noi-Noi “només treballarem amb productes km 0”, per exemple amb vins únicament del Penedès, o amb productes de Mas Albornà; faran menús al migdia i tapes, plats combinats i una carta no extensa però sí que anirà variant per temporada als vespres, a preus econòmics. En una fase inicial hi treballaran 7-8 persones, de les quals 3-4 seran d’inserció.

FER UN COMENTARI