Una de les noves banderes a Calafell. Foto: Ajuntament de Calafell

Les platges de Calafell ja llueixen amb les noves banderes d’avís de perill dissenyades perquè puguin ser reconegudes per les persones daltòniques. Són banderes que informen de l’estat de la mar i sobre si és aconsellable el bany o no, però que incorporen uns símbols que les fa identificables per les persones que tenen aquesta condició visual.

Els símbols són diferents per a cada bandera. Així, la bandera vermella que prohibeix el bany té un triangle que apunta cap a l’angle superior esquerre, mentre que la bandera verda de bany permès té el triangle apuntant cap a l’angle inferior dret i una franja diagonal. La bandera groga, per la seva banda, té només una franja diagonal.

Des de l’Ajuntament de Calafell afirmen que aquesta mesura fa les platges del municipi “més inclusives”, perquè les persones daltòniques poden rebre la informació “de forma autònoma” i sense necessitar el suport de terceres persones. El consistori apunta que el daltonisme és un trastorn que afecta “prop d’un 8% dels homes i un 0,5% de les dones”, en les seves diferents variants i graus.

La variant més freqüent és la que fa difícil distingir entre els colors vermell i verd. Per aquest motiu cada cop més s’introdueixen senyals distintius que permeten a aquestes persones captar de forma correcta la informació transmesa a partir de colors.

FER UN COMENTARI