Una participació “efectiva i real” i una transparència “accessible i fàcil”, noves propostes de Vilafranca en Comú

0
352

Vilafranca en Comú ha presentat les seves propostes pel que fa a participació ciutadana, transperència i contractació pública per “avançar cap a la governança compartida”.

En aquest sentit, des de la formació volen apostar per “la participació activa, implicada i protagonista en les decisions polítiques” a través de la incorporació d’elements de codecisió i consells nous de participació municipal d’infants, de juventut, de cultura i arts i d’urbanisme i territori. També proposen promoure pressupostos participatius i l’impuls d’assemblees obertes per barris “dotades de pressupost i amb poder vinculant al municipi”, així com la promoció de l’associacionisme a la ciutat i la inciativa social com a forma “clau de la participació ciutadana i de la cohessió social”, ha explicat la candidata Montse Rodríguez.

Pel que fa a transparència, Vilafranca en Comú es compromet a treballar en l’accessibilitat de la informació per a tota la ciutadania, però també per a tots els partits del consistori formin part o no del govern, així com reforçar el sindic de greuges.

Finalment, la formació també ha presentat mesures pel que fa a la licitació i contractació d’obra pública on hi destaca la incorporació d’elements vinculats als objectius de desnvolupament sostenible i codi ètic en els requisits per decidir amb qui treballar des de l’Ajuntament. En aquest sentit, es vol crear una guia de contractació pública on s’impulsarà, a més, el soport a les entitats i empreses vinculades a l’Economia Social i Solidària. També proposen noves bonificacions fiscals per persones que són a l’atur i un nou circuit de formació per a dones i persones del co·lectiu LGTBI.

FER UN COMENTARI