Aquesta setmana s’ha presentat el Programa d’Activitats per a Gent Gran que l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès organitza per aquest curs 2023-2024. La programació reprèn activitats que es duien a terme en els dos casals municipals i n’estrena de noves com el taller de Teatre o el taller ‘Viure com jo vull’. En total, hi haurà més d’una vintena d’activitats organitzades des del servei de Gent Gran de la regidoria de Drets Socials i Gent Gran de l’Ajuntament amb la col·laboració de la Comissió de la Gent Gran i de les juntes dels dos casals municipals.

Els encarregats de presentar el programa han estat el regidor de Drets Socials i Gent Gran, Ramon Zaballa, i la cap del servei, Montse Domènech, els quals han explicat els objectius i contingut de la programació. El regidor ha destacat la diversitat d’activitats i ha subratllat els cursos d’alfabetització digital “molt importants per reduir la bretxa digital que encara existeix”.  Zaballa ha fet una crida a la participació d’homes a les activitats, ja que les dones són molt més participatives: “també fem una crida perquè els homes hi participin, perquè aquestes activitats afavoreixen l’estat físic i mental i això és bo per aconseguir un envellliment actiu”.

La primer a les activitats que s’han reprès després de l’estiu han estat les sessions ‘Activa’t tu pots’, i aquests dies s’estan recuperant els tallers de memòria, de dinamització de parcs de salut, els tallers de txikung i l’activitat del grup de Suport ‘Obrint camins’. Altres activitats que continuen són la gimnàstica activa, el cant coral, el taller de lectura, les puntes de coixí o les sessions d’informàtica, i comencen dos tallers nous al casal d’avis de l’Espirall: ‘Viure com jo vull’ i un taller de Teatre. La programació també inclou tallers i xerrades als dos casals d’avis, a càrrec de col·laboradors sobre temes d’interès per al col·lectiu de la gent gran: hi haurà cursos de telèfon mòbil, a càrrec de l’Associació ASENCAT; xerrades amb la nutricionista Anna Trillas de l’ICS Alt Penedès-Garraf; l’Aula de Salut per a familiars cuidadors o les xerrades de fisioterapeutes del CAP

FER UN COMENTARI