La 27a edició del Cavatast de Sant Sadurní d’Anoia se celebrarà del 6 al 8 d’octubre al Parc de Lluís Companys, la mateixa ubicació que va estrenar-se l’any passat i que enguany es referma: “Podem dir que enguany consolidem aquest espai després de la bona acollida que va tenir entre els visitants i els expositors”, anunciava la regidora de Turisme, Eva Cruces. La fira de caves i escumosos augmenta respecte a la de l’edició anterior, ja que suma 3 cellers elaboradors (passa de 23 a 26) i 2 estands de gastronomia (de 7 a 9); per fer-los cabre tots l’espai creix cap al camí dels Paperers.

En el mateix espai firal hi haurà també la Mostra d’Artesans i durant tot el cap de setmana s’hi duran a terme actuacions musicals en directe a càrrec de grups locals i comarcals. A més, i com a novetat, enguany al Parc de Lluís Companys s’hi instal·larà un espai d’activitat on s’oferiran diversos tastos gratuïts de productes de la mostra: “Apostem perquè a la fira hi passin més coses i perquè els visitants puguin fer-hi activitats”, indicava la regidora.

L’alcalde, Pere Vernet, destacava l’aposta que des de l’Ajuntament es fa per millorar any rere any el Cavatast i reivindicava alhora l’execel·lència, no només del cava, sinó dels restauradors i els pastissers que hi participen. Així mateix, el batlle deixava palès que aquesta edició arriba després d’una verema difícil a causa del canvi climàtic i agraïa l’esforç de tots els elaboradors per ser-hi: “Tenim un sector vitivinícola potent i un paisatge inigualable. Al Penedès tenim un tresor, però cal que anem tots units per fer front als reptes que tenim davant, tant els que estan relacionats amb el canvi climàtic com amb les agressions al territori, com la MAT”, subratllava.

El centre neuràlgic del Cavatast és el Parc de Lluís Companys, tot i que l’activitat s’escampa per tota la vila. Al Celler de la Fassina de Can Guineu s’hi faran tastos dissabte i diumenge i diversos cellers se sumaran a la iniciativa organitzant visites guiades i activitats enoturístiques a les seves caves. Així mateix, els visitants que ho vulguin podran completar l’estada a Sant Sadurní sumant-se a alguna de les rutes i visites que habitualment s’organitzen per donar a conèixer el patrimoni i la història local.

L’associació comercial Som Sant Sadurní des de fa anys que forma part activa del Cavatast organitzant diverses accions de dinamització. A banda d’organitzar la Mostra d’Artesans, als carrers del centre el dia 6 al matí se celebrarà la Botiga al Carrer, amb la participació de diferents comerços i amenitzada amb actuacions musicals i a la tarda programarà un espectacle infantil a la plaça de l’Ajuntament.

L’encarregada d’inaugurar aquesta nova edició del Cavatast serà, divendres a la tarda, l’escriptora i columnista Empar Moliné, conductora del programa Tast Vertical de Catalunya Ràdio. Aquest serà el tret de sortida oficial, tot i que l’activitat al voltant del Cavatast haurà començat el divendres 29 de setembre amb la celebració de la Nit dels Màgnums a les Caves Freixenet, una iniciativa de la Confraria del Cava i en la qual hi participaran 21 cellers i 6 estacions gastronòmiques.

Durant el cap de setmana del Cavatast, com s’ha indicat al principi, el Celler de la Fassina de Can Guineu acollirà quatre tastos organitzats pel Consell Regulador de la DO Cava, la Confraria del Cava i l’AECAVA respectivament. Dissabte al migdia la proposta serà provar caves d’alt nivell amb platets d’autor, mentre que a les cinc de la tarda es maridaran biquinis gurmet amb cava i a les vuit del vespre diferents generacions de dones vinculades al cava oferiran un tast d’escumosos amb fruites de tardor. Finalment, l’endemà a les dotze del migdia el tast combinarà plats tradicionals de la cuina catalana amb caves. Les entrades per participar en aquests tastos s’han d’adquirir a través de la web cavatast.cat

 

 

 

 

FER UN COMENTARI