El Mercat de la Carn de Vilafranca del Penedès es convertirà en una botiga efímera (pop-up) de vins durant les festes de Nadal. La iniciativa, impulsada des de l’Ajuntament aprofitant una ajuda a l’emprenedoria de la Diputació, té l’objectiu de posar una primera pedra per reactivar aquest recinte situat a la plaça de la Vall del Castell, i que actualment només compta amb una parada, a més d’un restaurant.
“La nostra intenció és reflotar aquest espai, donant més vida a aquesta part final, perquè els operadors vegin les possibilitats que té”, ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Miquel Medialdea. “Actualment, és una zona freda comercialment parlant, i la nostra intenció és revertir aquesta situació”, ha afegit Lourdes Sánchez, regidora de Comerç.
La botiga del vi funcionarà durant 6 dies repartits en 2 setmanes, del 20 al 23 desembre i del 27 al 30 de desembre. Hi haurà una dotzena de cellers diferents cada setmana, que mostraran el seu producte. Com que la iniciativa s’ha impulsat amb una subvenció de la Diputació a l’emprenedoria, seran empresaris joves els que hi prendran part.
La dinamització de l’espai es farà també amb activitats com tallers i show-cookings pels quals serà necessari apuntar-se. També es preveu il·luminar l’edifici i s’està estudiant que hi hagi música en directe a l’exterior. Els dissabtes, a més dels cellers, es comptarà amb artesans que mostraran productes de proximitat com melmelades o formatges.
Aquesta serà una prova pilot per començar a revertir la situació del Mercat de la Carn, que ha anat perdent paradistes amb el temps. Des del govern local han encarregat un estudi per veure quins usos i quins operadors podria acollir l’espai. “Cal apostar per la compra de proximitat“, ha remarcat Medialdea. La botiga del vi estarà oberta les tardes de dimecres a dissabte, de les 17.00 a les 20.30 hores, i els matins de dissabte de 9.00 a 14.30 hores.