Un total de 17 propostes expositives protagonitzaran el programa d’Arts Visuals que impulsa l’Ajuntament de Vilafranca, des d’ara i fins al juliol. Les propostes estaran repartides entre la Capella de Sant Joan, la Sala Trinitaris, el Claustre de Sant Francesc i l’Escorxador.

El programa d’Arts Visuals compta enguany amb diferents disciplines, com ara pintura, fotografia, gravat, instal·lacionso videoart i tindrà “especial cura pels artistes del Penedès”, ha explicat la regidora de Cultura, Àngels Dalmau. A la programació també hi haurà artistes d’àmbit estatal i internacional que han fet arribar les seves propostes.

Des del servei de Cultura han fet una valoració de l’edició de l’any passat, que va programar fins a una vintena de projectes i va rebre un total de 25.449 visitants. D’aquests, el 77% van ser dones i el 23%, homes. Una altra dada significativa és que del total de visitants, més de 2.600 provenien de centres docents.

La programació d’enguany va agafada de la mà d’altres esdeveniments de la ciutat com el festival Vilapensa, el Vijazz i el festival EVA. El Cineclub de Vilafranca, que celebra 55 anys, també serà un dels protagonistes d’aquesta edició, així com l’institut Eugeni d’Ors o el Milà i Fontanals.

Mostres d’exemplars que formaran part del Programa d’Arts Visuals

Exposicions

El programa d’Arts Visuals donarà el tret de sortida el 26 de gener amb una exposició de l’artista Clàudia Carbó a la Sala dels Trinitaris. Cristina Moriano també presentarà un conjunt de composicions a la Sala dels Trinitaris, mentre que Lluís Laguna serà l’encarregat d’apropar la figura humana a la Capella de Sant Joan, amb una mostra del 23 de febrer al 17 de març.

Altres exposicions destacades són “La casa de l’EVA” al Claustre de Sant Francesc, on el festival EVA farà un repàs dels vint anys del projecte. L’institut Eugeni d’Ors també celebrarà els noranta anys d’educació al territori amb una exposició molt visual i, coincidint amb l’aniversari del Cineclub, el Vijazz oferirà una exposició de la relació històrica entre el jazz i el cinema.

FER UN COMENTARI