Vilanova i la Geltrú va celebrar aquest dimecres 24 d’abril la seva primera Festa del Turisme, la Gastronomia i el Comerç, un esdeveniment que significa la fusió de les anteriors Nits del Turisme i de la Gastronomia, amb la intenció de potenciar tres dels pilars econòmics de la ciutat.
La festa es va fer a La Daurada, amb la cantant Lucrecia com a conductora, i amb un sopar que integrava fins a onze plats maridats amb vins i cava de la DO Penedès. Aquesta primera edició de l’esdeveniment ha estat organitzada pel Gremi d’Hostaleria de Vilanova, l’Estació Nàutica, Viu Comerç i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.
Guardons per a tres empreses de la ciutat
Per reforçar i fer visible aquesta imatge d’unitat, es va voler fer un reconeixement a tres empreses de la ciutat que han destacat per la seva feina en aquests camps durant el present 2024. D’aquesta manera, Destil·leries MG va rebre el premi Turisme 2024, la Cava Wine Bar es va emportar el premi Gastronomia 2024, i Can Batadet va rebre el guardó Comerç 2024.
La regidora de Projecció de Ciutat, Capitalitat i Empresa, Anna Ribera, va voler remarcar durant l’acte que aquests tres sectors “juguen un paper essencial en l’economia local, són un pol d’atracció i fan visible el nostre tarannà”. En aquest sentit, va recordar que “una de cada dues empreses que facturen igual o més d’un milió d’euros pertanyen al sector de turisme, la gastronomia o el comerç” i que totes juntes “representen un 30% del producte interior brut local del sector serveis”.
La vetllada també va servir per fer un reconeixement a diferents establiments emblemàtics del comerç local per la seva dedicació i trajectòria, com ara Calçats Ojeda, El Globo i Chacon Joguines. El menú que es va poder degustar durant la nit va ser elaborat pels xefs de La Daurada, La Gamberrada, el Restaurant Marejol, La Patum i l’Escola d’Hostaleria Ramon Benaprès de Sitges.