El grup municipal Fem Santa Fe ha explicat en un comunicat que han sol·licitat un ple extraordinari per demanar la dimissió del regidor d’obres públiques, Josep Montané d’Impulsem Santa Fe, per possibles infraccions urbanístiques comeses en la seva activitat empresarial privada. El partit polític indica que també fa responsable a l’actual alcalde del municipi, Jordi Bosch, com a “encobridor” d’aquestes suposades irregularitats, i per aquest motiu també en demanen la dimissió.

Fem Santa Fe ha explicat que ha detectat dues possibles infraccions que afecten, en primer lloc, un magatzem agrícola “que ha estat en funcionament des de l’any 2019 i que no ha estat legalitzat fins fa pocs dies”, i, en segon lloc, l’ampliació d’activitat, “sense cap mena de permís” de la planta de tractament de residus Mongira S.L., propietat del regidor.

Segons el grup municipal, aquestes suposades irregularitats van començar a l’inici del mandat 2019-2023. En aquest sentit, apunten que en aquell moment, davant la sospita, Fem Santa Fe es va reunir amb l’arquitecta municipal i que aquesta els va confirmar que, tot i haver cursat diferents requeriments al regidor sobre aquestes infraccions urbanístiques, “aquest no les havia atès” i que a més, “l’alcalde en cap moment va donar suport als tècnics municipals”. Dies després, l’arquitecta municipal va renunciar al seu càrrec a causa de la “pèrdua de confiança amb l’equip de govern”, segons expliquen.

L’alcalde de Santa Fe, Jordi Bosch, ha indicat a La Fura que els expedients estaven iniciats en mandats anteriors, concretament, quan l’actual cap de l’oposició –Dani Gómez– formava part de l’equip de govern del mandat 2011-2015 com a regidor de Medi Ambient. Bosch ha insistit en el fet que el govern ha continuat tramitant els expedients oberts anteriorment “com pertoca per regularitzar les situacions”. Josep Montané es remet a les declaracions de l’alcalde i indica que no compta cap carta ni informe dels serveis tècnics de l’Ajuntament que l’indiquin que ha comès cap infracció.

 

 

 

 

 

 

FER UN COMENTARI