Demanen aturar el polígon logístic de Sant Marçal després que Castellví sol·liciti quedar-ne fora

0
175
Membres de SOM Penedès i de la Platafoma contra el polígon logístic.

SOM Penedès i la Plataforma en contra del polígon logístic de Sant Marçal – Cal Vies han demanat la retirada d’aquest projecte després que l’Ajuntament de Castellví de la Marca, un dels tres que impulsaven el projecte, se n’hagi desmarcat. Des de les dues entitats entenen que l’oposició de Castellví deixa en fals el PDU actual, de manera que s’hauria de tramitar de nou “tot el procediment administratiu”.

La plataforma i SOM Penedès, que han presentat més de 300 al·legacions de persones individuals contra el polígon, també creuen que cal esperar a l’aprovació definitiva del Pla Territorial del Penedès (PTP) “per definir quin model de Penedès volem i on s’han d’ubicar les zones d’activitats econòmiques o els polígons industrials i logístics”. Igualment, són partidaris d’optimitzar primer “els espais industrials amb naus i parcel·les buides” que hi ha al territori.
Actualment, s’està definint el Pla Director Urbanístic (PDU) per transformar més de 128 hectàrees properes a l’antiga fàbrica Bosch. Fa pocs dies, l’Ajuntament de Castellví va aprovar per unanimitat demanar a la Generalitat que exclogui el municipi del projecte, entenent que la reconversió de nombroses hectàrees de vinyes i sòl agrícola contravé el POUM i també el Pla Territorial Parcial del Penedès.
   

FER UN COMENTARI