El Pla d’Aparcaments del Vendrell proposa un pàrquing al Botafoc i ampliar la zona regulada

0
214
El solar que s'usa com a pàrquing al Botafoc.

Fer un pàrquing públic al Botafoc, ampliar les places d’aparcament en solars i ampliar la zona d’aparcament regulat. Aquestes són les propostes que es poden trobar al Pla d’Aparcaments del Vendrell que ha confeccionat la consultora de mobilitat Doymo. El document fa, per una banda, una diagnosi de la situació actual de l’aparcament a la ciutat i, per l’altra, proposa diferents actuacions que caldria desenvolupar en un futur pròxim.

Tal com resumeix l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, el pla constata “que ara mateix no hi ha un problema d’aparcament al municipi, ja que existeix el solar del Botafoc que fa de coixí, especialment al centre”. Sí que s’apunta que hi ha algunes zones més tenses, destacant “alguns carrers del Tancat i també diversos punts dels nuclis marítims durant l’estiu”.

Martínez, però, exposa que al document ja s’avisa que hi haurà problemes que caldrà resoldre quan es duguin a terme actuacions urbanístiques com l’ampliació de l’illa de vianants a la zona de la Rambla i el desenvolupament del nou parc del Botafoc. Aquí és on la consultora proposa diferents actuacions que caldria impulsar per contrarestar la pèrdua de places d’aparcament en aquests dos punts.

Pàrquing públic, solars i aparcament regulat

Des de fa temps, un dels grans debats que hi ha al Vendrell és si cal fer un nou pàrquing soterrat a prop del centre i, en cas que es faci, on se situaria. Les dues opcions que s’han presentat com a més factibles han estat les del Botafoc i la Rambla. El Pla d’Aparcaments fet per Doymo es decanta per impulsar un pàrquing públic al Botafoc, amb un total de 320 places.

Amb tot, l’alcalde del Vendrell apunta que encara no hi ha presa cap decisió al respecte, i que es mantenen obertes totes dues possibilitats. El pla també planteja que s’incrementin les places en solars públics, passant de les 3.177 actuals, a 3.419, és a dir, 242 més. Això es faria ampliant els solars que hi ha a Ca l’Escori i al carrer Colom, i fent-ne un de nou al costat del CAP del Botafoc.

Finalment, la consultora veu raonable ampliar les zones d’aparcament regulat, ampliant la zona blava i creant una nova zona verda a les platges. Actualment, el Vendrell té 116 places de zona blava concentrades al centre. El Pla d’Aparcaments posa sobre la taula la necessitat d’estendre aquest aparcament regulat al perímetre del nucli antic (carrer de Mar, riera de la Bisbal i carrer d’Isidre Ribas) i al Tancat (avinguda del Baix Penedès, carretera de Sant Vicenç i carrer Transversal).

Serien 208 noves places de zona blava a les quals caldria restar les 89 que es perdrien a la Rambla amb l’ampliació de l’illa de vianants. En total, doncs, de les 116 places actuals es passaria a 235. De la mateixa manera, per a l’àmbit marítim es proposa fer 419 places de zona blava a l’entorn del Passeig Marítim i la plaça dels Germans Trillas, així com a l’avinguda Palfuriana, i 260 places de zona verda al sector de les Madrigueres.

Segons el batlle vendrellenc, aquest document encara no és definitiu, ja que es presentarà a la ciutadania per recollir aportacions. La intenció és que les actuacions que es desenvolupin en aquest àmbit tirin endavant de manera paral·lela a les actuacions urbanístiques previstes a la Rambla i al Botafoc.

FER UN COMENTARI