El Castell de Penyafort acollirà aquest diumenge la 12a edició de la Fira d’Herbes Remeieres, que enguany continua amb la seva trajectòria creixent i comptarà amb més d’un centenar de parades de productes relacionats amb les herbes remeieres així com un ampli ventall d’activitats com tallers, xerrades i sessions de difusió del coneixement sobre plantes, remeis, salut, gastronomia, cosmètica i patrimoni.

La fira s’ha convertit en un dels referents més importants del coneixement i difusió sobre les herbes remeieres a Catalunya. L’any passat hi van assistir gairebé 5.000 persones arribades d’arreu del país, xifra que s’espera repetir i fins i tot superar aquest 2024.

La fira d’herbes remeieres és l’acte principal del Remeiart, que enguany com a novetat incorpora la participació d’entitats del municipi a les propostes gastronòmiques de les Cuines i Tapes. Les associacions serviran les tapes que han preparat per a l’ocasió en tres jornades especials els dies 31 de maig, 1 i 8 de juny.

Una altra de les novetats destacades és la recuperació de la Nit de Vermuts, que no se celebrava des del 2019 i que passa a anomenar-se Nit de Vins i Vermuts. Tindrà lloc el 8 de juny als jardins del Molí del Foix i a la plaça de l’Església i s’hi presentarà l’oferta de vermuts tradicionals i vins de productors locals. La proposta s’acompanyarà de tallers, actuacions en directe i gastronomia.

FER UN COMENTARI