Calafell elimina la tarifa de resident de la zona blava i fa més zona taronja

0
867
Un carrer amb zona blava de Calafell.

L’Ajuntament de Calafell ha anunciat que aquest dissabte 1 de juny desapareixerà finalment la tarifa de resident de la zona blava, donant compliment a diverses sentències judicials que impedeixen discriminar entre els usuaris de l’estacionament regulat. Fins ara, els veïns de Calafell disposaven d’una tarifa de 0,20 euros per cada hora, molt inferior a la tarifa de no resident, que era d’un euro per cada hora. A partir d’aquest dissabte, només quedarà la segona.

El canvi hauria d’haver entrat en vigor a principis d’any, però es va posposar uns mesos acceptant l’al·legació d’un veí, per així tenir temps per estudiar alternatives per als residents. El que s’ha fet finalment és crear noves places de zona taronja en diversos carrers que hi ha al nord de la via de tren, concretament a l’entorn dels carrers del Pescador i de la Barca, i al pàrquing del Blanquet.

Aquesta zona taronja només funcionarà els mesos de juliol i agost que és quan hi ha més dificultat per aparcar, mentre que la resta de l’any continuaran sent d’aparcament lliure. L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha explicat a La Fura que amb la zona taronja, els veïns tindran alguns avantatges nous respecte a la tarifa de resident de la zona blava.

Un d’ells és que pels residents que no tenen pàrquing propi, l’aparcament serà gratuït. Una altra és que tindran tarifes “per aparcar més estona o, fins i tot, tot el dia, mentre que a la zona blava el tiquet s’havia de renovar cada tres hores”. En canvi, la zona blava que hi ha als carrers del sud de la via del tren continuarà igual, però sense la tarifa de resident. Segons el consistori, això permetrà que augmenti “la rotació de vehicles, que és una demanda del sector comercial”.

“Aquestes decisions busquen donar una sortida al problema creat per la sentència, de forma equilibrada entre les necessitats del veïnat i del comerç“, ha conclòs Ferré.

FER UN COMENTARI