Els Verds s’endinsen en la gamma extra a la Diada de les Colles Campiones del Concurs al Vendrell

0
134

Els Castellers de Vilafranca han estat els primers en tastar la gamma extra aquesta temporada. A la Diada de les Colles Campiones del Concurs que s’ha celebrat aquest dissabte al Vendrell els Verds han descarregat amb solvència la torre de 9 amb folre i manilles, que han acompanyat del 3 de 9 amb folre, el 4 de 9 amb folre i el pilar de 6. La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha estrenat enguany el 3 de 9 amb folre però el 4 de 9 amb folre s’ha quedat en intent desmuntat. La jornada l’han completada amb el 5 de 8, el 4 de 8 amb pilar i el pilar de 7 amb folre. La Joves ha ensopegat amb el 4 de 8, que tan sols han pogut carregar, però han descarregat el 3 de 8, el 2 de 7 i el pilar de 6. Finalment, la colla amfitriona, els Nens del Vendrell, han descarregat el 3 de 8, el 4 de 8 i el 2 de 7.

Els Castellers de Vilafranca han començat la diada amb un ferm 3 de 9 amb folre. L’estructura ha pujat sòlida i tan sols l’han hagut de treballar una mica més del compte al pis de quarts durant la descarregada. Els Nens del Vendrell han obert plaça amb el 3 de 8, que han completat amb solvència. El castell tan sols ha tingut algun tremolí en el tram final però no ha perillat. La plaça -o el carrer, en aquest cas- ha ovacionat els locals, que han descarregat per primera vegada l’estructura aquesta temporada. Ha estat el primer dels vendrellencs de la temporada. També ha començat d’estrena la Colla Vella, en aquest cas però amb el 3 de 9 amb folre, que han fet sense patiments malgrat el pis de quarts ha treballat a la baixada.

En canvi, la Colla Joves no ha arrencat bé la jornada i ha ensopegat amb el 4 de 8, que ha quedat en carregat. No ha estat un castell ràpid i durant la descarregada un dels quarts i el terç de sota han perdut les mides, han començat a ajupir-se i malgrat han fet un esforç titànic que gairebé els permet salvar la caiguda, finalment han cedit quan tota la canalla ja era fora.

La segona ronda ha començat amb el plat fort de la diada. Els Verds han descarregat amb consistència la torre de 9 amb folre i manilles. És el primer castell de gamma extra de la temporada castellera. El castell ha començat amb alguns dubtes i alguna barca mentre es col·locaven els quarts però un cop han sonat gralles l’estructura s’ha consolidat. Després, la ràpida execució tradicional dels vilafranquins amb aquest castell els ha permès descarregar-lo. La colla ho ha celebrat amb energia i càntics.

Seguidament, els Nens del Vendrell han descarregat el 4 de 8. Un castell que han executat amb precisió davant una plaça que els ha encoratjat a buscar reptes superiors. També ha optat per l’estructura de 4 la Vella, però en aquest cas amb els nou pisos folrats. En aquesta ocasió però, no se n’han sortit. Després de dos peus desmuntats han tirat el castell amunt però des de bon principi els terços patien i un cop hi ha hagut alguna sotragada la canalla ha decidit baixar quan encara faltava col·locar el pom de dalt. Així doncs, ha quedat en intent desmuntat. En canvi, els Diables Vermells han recuperat les bones sensacions amb un 3 de 8 que han fet sense problemes.

En tercera ronda els Verds han completat la diada de 9 amb el 4 de 9 amb folre. El castell no ha perillat en cap moment si bé durant la descarregada hi ha hagut algun tremolí que ha fet patir alguns assistents. Els Nens han tancat la jornada amb un bon 2 de 7, fonamentat en la solidesa dels segons. Per la seva banda, la Colla Vella ha rebaixat expectatives i ha descarregat sense entrebancs el 5 de 8, que sempre ha presentat bones mides. La Colla Joves ha finalitzat les tres rondes amb el 2 de 7, que igual que el dels Nens ha estat òptim. Finalment, en quarta ronda, la Vella ha completat actuació amb el 4 de 8 amb agulla. L’estructura de 4 ha estat sòlida i tan sols a la descarregada del pilar el terç ha hagut de treballar de valent per no perdre’l.

A la ronda de pilars, els Verds han descarregat el pilar de 6. En canvi la Vella ha pujat el llistó i ha completat un bon pilar de 7 amb folre, que tan sols ha generat dubtes a la motxilla de sortida de l’enxaneta quan el terç ha anat força al límit. La diada s’ha tancat amb el pilar de 6 de la Joves, que també han hagut de treballar de valent.

FER UN COMENTARI