A la caça dels altaveus!: Presenten un joc per dinamitzar festivals i atractius turístics del Garraf

0
125
El joc està disponible en diferents festivals i indrets turístics del Garraf. Foto: ACN / Gemma Sánchez

Garraf Sona-The Game és el nom que porta el nou joc de mòbil que ha creat l’agència de desenvolupament econòmic NODE Garraf per dinamitzar una vintena de festivals i diferents atractius turístics de la comarca. A través d’un codi QR que es pot trobar en diferents tòtems situats a festivals o indrets turístics, els usuaris podran caçar uns altaveus que s’han creat amb realitat augmentada. Com més en puguin clicar, més punts sumaran.

Els festivals que formen part de la iniciativa estan englobats a la programació conjunta Garraf Sona. Entre ells hi ha el Jardins de Terramar de Sitges, el Monocicle de Sant Pere de Ribes, el Tingladu de Vilanova o el Cubelles Noir. Pel que fa als indrets turístics, s’han inclòs a l’experiència espais com la Pasífae, els nuclis antics o la desembocadura del Foix, entre altres.

La classificació del joc es tancarà a finals de novembre, quan es donaran els premis als jugadors més ben posicionats. Aquests rebran recompenses com ara nits d’hotel, àpats a restaurants o activitats turístiques com sortides en caiac. L’objectiu amb aquesta iniciativa és, segons ha explicat Jonatan Aleman, de l’àrea de Turisme de NODE Garraf, que “tots els assistents als festivals consumeixin territori”. Uns assistents que sumen, segons afegeixen, un total de 300.000 persones.

Ruta gamificada dels indians

Una iniciativa similar és la que ha impulsat l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes en el marc de la setena edició del Retorn dels Indians. Es tracta d’una aplicació de mòbil anomenada A la recerca del tresor indià! que consisteix en un joc de pistes dirigit al públic familiar. Contempla la visita virtual d’espais on el públic normalment no pot accedir, com són la casa indiana privada Ca la Manuela, la residència del Redós de Sant Josep i Sant Pere, o l’Església Nova, les campanes de la qual van ser donades per un indià.

A més, es podrà viure l’experiència de manera més immersiva amb les ulleres de realitat virtual que es poden demanar al Centre d’Interpretació dels Americanos. El joc permet fer la ruta en qualsevol moment i anar avançant a mesura que es resolen les diferents proves i enigmes que es plantegen durant el recorregut. Un cop finalitzat, es podrà obtenir el tresor amagat en forma d’un conte que es podrà descarregar.

 

FER UN COMENTARI