Calafell reclama que el corredor biològic que preveu el Pla Territorial es faci cobrint el coll de l’Argila

0
242
La C-32, al pas pel coll de Calafell.

L’Ajuntament de Calafell ha anunciat que ha presentat al·legacions a l’avantprojecte del Pla Territorial del Penedès (PTP) per impugnar la creació d’un corredor biològic que afectaria una part del barri de la Masia de la Font. Segons ha detallat l’alcalde, Ramon Ferré, la proposta d’aquest corredor per a la fauna afectaria el carrer del Maresme, un vial “que està urbanitzat i construït de forma discontínua”.

“Això suposaria expropiar els habitatges i haver de traslladar els veïns”, ha lamentat el batlle. Per aquest motiu, l’Ajuntament creu que l’opció més adequada seria “recuperar el corredor original” que es va perdre quan es va “esventrar la muntanya amb una trinxera vertical per fer passar la C-32“. Des del consistori aposten per recuperar una petició que ja es va fer quan es va construir la C-32, consistent a cobrir l’autopista amb un fals túnel i fer passar per sobre el corredor biològic.

“Som ben conscients que l’actuació que proposem seria a molt llarg termini, però és ara quan cal deixar-la inclosa en la planificació territorial del Penedès”, explica l’alcalde. L’Ajuntament també ha presentat una altra al·legació a l’avantprojecte del PTP per demanar que el municipi sigui considerat de polaritat comarcal plena, i no complementària, com està ara.

FER UN COMENTARI